Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Iata o reteta delicioasa, numai buna pentru cei care tin post.

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, malai pentru mamaliga, 1 ceapa mare, 1 legatura marar, 2-3 linguri margarina, sare, piper.

Mod de preparare: Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga ceapa si se mai lasa pe foc pana devine sticloasa. Se adauga sare, piper, condimente, mararul tocat marunt si se lasa deoparte.Se face o mamaliga potrivit de moale, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu margarina.
Se unge o tava de cozonac cu margarina, se pune un strat de mamaliga si apoi se pune amestecul de ciuperci.Se mai pune deasupra un strat de mamaliga, se niveleaza si se da la cuptorul incins circa 30 minute. Cand e gata se lasa putin sa se aseze si se rastoarna cu grija pe un platou. Se taie felii si se serveste.E foarte buna si rece.

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Anunț uriaș făcut de Ilie Bolojan! Nimeni nu credea că se va întâmpla tocmai acum
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Poftă bună!

Sursa: caietulcuretete.com

Vezi si reteta pentru placinta cu ciuperci de post:

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Pentru ca suntem in post si restrictiile sunt numeroase, inspiratia te poate lasa balta, fix cand te grabesti sa faci ceva de mancare. Astazi iti prezentam o
reteta gustoasa si consistenta pe care o poti pregati cu drag in perioada postului.Ingrediente: pentru aluat: 400 gr faina, 200 ml apa calduta, 7 gr drojdie, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare
Pentru umplutura:2 conserve ciuperci (500 gr) sau ciuperci crude, 1 legatura ceapa verde, marar, 100 gr margarina
Pentru uns: 100 gr margarina

Mod de preparare:

Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt, mararul si ciupercile bine scurse. Lasam pe foc pana incep sa se inmoaie ciupercile.Dam deoparte sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina (diametru tava 28 cm). Lasam 15-20 minute la dospit apoi o ungem cu margarina topita si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata.
Adaugam cealalta foaie introducand lateralele dedesupt unindu-le cu prima foaie.Ungem suprafata si lateralele cu margarina topita.Dam la cuptor (incalzit in prealabil) pana se rumeneste.
O lasam sa se raceasca putin apoi o taiem.
Daca ti-a placut retetea, arata-le si prietenilor!

Sursa: sfatulparintilor.ro

Vezi si reteta pentru orez mexican de post:

Ingrediente:2 cani de orez, 500 gr amestec mexican de legume congelate, o ceapa mare alba taiata marunt, o lingura de curry, o lingurita Delikat (optional), o lingurita piper.

Mod de preparare:

Se pune ceapa la calit in 3 linguri de ulei. Cand s-a calit ceapa punem peste amestecul de legume impreuna cu lingura de curry si se mai lasa 5 minute, dupa care tragem tigaia deoparte. Separat punem la fiert orezul, pentru cele 2 cani de orez punem 3 cani de apa. Il lasam pe foc cu un capac deasupra, dar sa nu fie acoperit total si il lasam pana cand se umfla.Dupa ce s-a fiert il adaugam peste legume impreuna cu Delikatul si piperul si mai lasam 5 minute. Se poate servi simplu sau ca si garnitura.

Pofta buna!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Spaghetele Puttanesca, cele mai delicioase paste pe care le poți servi în perioada postului.

Spaghetele Puttanesca, cele mai delicioase paste pe care le poți servi în perioada postului.

Mic dejun foarte sănătos pentru perioada postului, gata în 5 minute!  Se prepară din ingrediente naturale și ajută la detoxifierea organismului nostru.

Mic dejun foarte sănătos pentru perioada postului, gata în 5 minute! Se prepară din ingrediente naturale și ajută la detoxifierea organismului nostru.

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact