Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cornulețe fragede cu dulceață de zmeură

Cornulețe fragede cu dulceață de zmeură

Pentru că din copilărie am fost răsfățată de bunici cu cornulețe, negrese și alte bunătăți, mi-am propus sa încep a mă preocupa si eu de aceste rasfaturi care ar putea sa ramana ca o amintire frumoasa pentru copiii mei si mai ales sa le bucure micul dejun cu niste cornulete fragede si sanatoase. Sunt perfecte pentru micul dejun servite cu lapte sau ca si gustari pentru copii. Va recomand sa incercati aceasta reteta si nu veti fi dezamagiti!Iata asadar reteta de cornuri extra pufoase!

Ingrediente:
550 grame faina, 25 grame drojdie proaspata (eu folosesc aceasta drojdie si am aratat aici de ce), 2 galbenusuri + 1 ou intreg, 125 grame zahar, 250 ml lapte
50 grame unt topit caldut, 50 g ulei, ½ lingurita de sare, coaja rasa de la o lamaie, vanilie, rom, 1 galbenus pentru uns amestecat cu putin lapte

Pentru umplutura : Dulceata de zmeura, crema de ciocolata

  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Intr-un vas incapator cernem faina. Incalzim laptele si dizolvam in el zaharul si vanilia.Intr-o cana amestecam drojdia maruntita cu 3-4 linguri din laptele caldut amestecat cu zahar.In vasul cu faina, facem o adancitura si turnam drojdia dizolvata.Presaram deasupra ei faina de pe margini si lasam sa se activeze drojdia,aproximativ 10-15 minute. Cand acesta este gata, vor aparea crapaturi la suprafata Batem putin ouale cu sare si adaugam coaja de lamaie si aromele.Cand maiaua s-a activat, adaugam ouale, laptele caldut si incepem sa framantam.Daca aveti un robot de bucatarie, veti scapa de munca. Cand s-a incorporat toata faina, incepem sa adaugam cate putin din untul topit si uleiul (le amestecam intr-un pahar). Framantam pana cand am terminat de adaugat toata grasimea.Transferam aluatul intr-un vas curat, pe fundul caruia presaram faina.Acoperim cu folie alimentara sau cu un servet de bucatarie, si lasam alautul sa creasca aproximativ 90 de minute.Cand aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Presaram faina pe masa de lucru si modelam un pic bucata de aluat. Intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Portionam aluatul in functie de cat de mari dorim sa facem cornurile.Le umplum cu dulceata de zmeura, ciocolata, sau orice dulceata va place.Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Acoperim tava cu un servet de bucatarie si le lasam sa mai creasca aproximativ 30 minute.Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Cand cornurile au crescut preincalzim cuptorul la 180 grade, ungem cornurile usor cu galbenus amestecat cu putin lapte caldut si le punem la cuptor pana cand se rumenesc frumos (aproximativ 20-25 de min).Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu o pensula cu miere diluata in putina apa, pentru un luciu frumos.

Sursa: alinacuisine.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Piftie de curcan, o rețetă delicioasă la îndemâna tuturor gospodinelor

Piftie de curcan, o rețetă delicioasă la îndemâna tuturor gospodinelor

Mâncare de post de la Mănăstirea dintr-un Lemn. Pârjoale de cartofi

Gogoși pufoase de post. Un desert simplu de preparat de care nu mă satur niciodată

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact