Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Astăzi te învățăm o rețetă gustoasă de crap cu legume la cuptor. Crapul se combină excelent atât cu legumele proaspete, cât și cele înăbușite. Datorită legumelor peștele capătă o savoare aparte și o aromă nemaipomenită. Acest fel de mâncare nu necesită garnitură separată, de aceea încercați să-l preparați la prânz sau cină, suntem siguri că veți fi încântați de rezultat.crap

 

INGREDIENTE:

  • Pensionare anticipată în România: cu cât se diminuează pensia dacă ieși la pensie cu 1, 2 sau 5 ani înainte de termen
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1 crap, 1 vânătă, 3 cartofi, 2 roșii, 2 ardei grași, maioneză după gust (de preferat făcută în casă), suc de lămâie, sare și piper negru după gust.

MOD DE PREPARARE:

Eviscerați peștele și înlăturați branhiile, curățați crapul de solzi. Spălați bine peștele și tăiați-l în bucăți cu grosimea de 5-7 cm. Nu aruncați capul. Condimentați cu sare și piper fiecare bucată de pește, stropiți-le cu suc de lămâie și lăsați-le la marinat timp de 20 de minute.
Ungeți cu ulei o formă de copt adâncă. Curățați cartofii și tăiați-i rondele, așezați-i în formă și sărați-i.
Tăiați la fel roșiile, vânăta și ardeiul gras. Sărați legumele.
Așezați bucățile de pește deasupra cartofilor, păstrând forma peștelui. Puneți roșiile, vinetele și ardeii între bucățile de pește.
Așezați legumele rămase în jurul peștelui.
Puneți deasupra legumelor maioneză de casă.
Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 45 de minute.
Legumele vor absorbi grăsimea din pește și vor oferi peștelui o aromă deosebită.

  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Vezi si reteta pentru păastrăv la cuptor:

INGREDIENTE:
2 păstrăvi;
2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
rozmarin;
ulei de măsline;
piper proaspăt măcinat.
Pentru sos:
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
3 linguri cu ulei de masline;
2 linguriţe cu suc de lămâie;
sare;
piper;
pătrunjel verde;
hârtie de copt.

MOD DE PREPARARE:
Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.

Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior).

Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C.

Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat.

Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie.

Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

TIPS-URI
1. Dacă folosiţi capere conservate în saramură, le lăsaţi la înmuiat în apă pentru a îndeparta excesul de sare. Eu am folosit din cele în oţet si au fost perfecte!
2. Se poate găti şi la grătar.

 

Sursa:bucatarul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Chifteluțe de vinete de post

Chifteluțe de vinete de post

Varză umplută cu piept de pui

Varză umplută cu piept de pui

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact