miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete românești » Varză umplută cu piept de pui

Varză umplută cu piept de pui

Varză umplută cu piept de pui

Pentru că mi s-a părut atât de inedit acest preparat, astăzi te voi învăța cum să prepari varza umplută cu pui. Iată de ce ai nevoie!

INGREDIENTE:
o varza de cca 2 kg, 1 piept de pui marisor, 1 cana orez, 2 cepe potrivite, 2 si 1/2 suc de rosii/bulion
1 ardei rosu, sare, piper, patrunjel, ulei, busuioc, cimbru

Vezi și...

Supă de găină după rețeta bunicii

Supă de găină după rețeta bunicii

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Mod de prepaarre:
Varza se spala,se curata apoi incepem sa o scobim pana cand raman doar cateva straturi de frunze(eu am inceput prin a taia cotorul,apoi am scobit cu cutitul si lingura).Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne,apoi se amesteca cu un ou,sare,piper,patrunjel.Ceapa tocata marunt se caleste in ulei,se adauga ardeiul tocat marunt sau dat prin blender,sucul de rosii,si orezul spalat.Lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii.Se lasa la racit,dupa care se amesteca cu carnea.Cu acest amestec umplem varza,iar spatiul care a ramas gol se acopera cu varza tocata marunt.

Varza se aseaza intr-o cratita,se pune sucul de rosii ramas,4 crengute de cimbru si 2 de busuioc apoi se completeaza cu apa.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca o ora jumate,pana cand a fiert varza.Se serveste cu mamaliga si smantana.

Vezi cum se prepara si chec aperitiv mozaic:

Ingrediente:

5 oua, 180 ml smantana pentru gatit, 250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 200 g sunca, 200 g cascaval, 1 ardei kapia rosu, 5-6 buc. masline negre, 50-100 ml lapte, sare, piper, condimente

Mod de preparare: 
Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de nucsoara), cascavalul dat pe razatoarea mare. La final adaugam laptele.

Rasturnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lasam checul sa se raceasca, apoi taiem si servim.

Vezi cum se prepara supa de  varza:

Cred ca ati auzit cu totii de celebra supa de varza, supa care slabeste, nu-i asa? Este adevarat ca aceasta supa ajuta la pierderea a cateva kilograme bune, pentru ca este satioasa (tine de foame, se digera mai greu), are efect diuretic (elimina apa din organism si regleaza tranzitul intestinal)

si efect vitaminizant datorita aportului deosebit de vitamine pe care-l aduce organismului. Varza, telina si fasolea verde contin celuloza, care se digera mai greu, de aceea consuma mai multe calorii decat degaja, iar capsaicina din ardeiul iute, „taie” foamea. Este una dintre supele mele preferate, este usoara si absolut delicioasa.

NGREDIENTE pentru 12/14 portii:

1 ceapa sau 1 fir de praz/cam 200 g (e mai bun prazul, contine mai putine glucide decat ceapa), 1 ardei gras, 1/2 radacina de telina, 1 patrunjel radacina,  300 g fasole verde, 2-3 morcovi subtiri 300 g varza, 1 ardei iute, 200 ml suc de rosii sau cateva rosii proaspete, Sare -foarte putina, 1 legatura telina si patrunjel

Mod de preparare:

Legumele se curata si se taie cubulete, varza-fasii fine, iar morcovul rondele si se pun la fiert impreuna cu ardeiul iute taiat feliute. Dupa 10 minute de fierbere se probeaza legumele, iar cand sunt fierte suficient (mie-mi plac usor all-dente, nu le fierb tare) se pun sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, se lasa sa dea cateva clocote apoi se potriveste gustul de sare. Se stinge focul si se lasa fara capac, sa respire supa si acum se spala si se taie verdeata, apoi se adauga in supa, cam la 10 minute dupa ce s-a oprit focul. Legumele si fructele contin vitamine hidrosolubile (complexul B si C) care se dizolva-n apa, iar prin fierbere o buna parte sunt distruse.De aceea verdeata pusa atunci cand mancarea nu mai e foarte fierbinte, aduce un aport important de vitamine.

Sursa:bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Chifteluțe de vinete de post

Urmatorul Articol

27 de trucuri culinare pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

Articole Similare

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Urmatorul Articol
27 de trucuri culinare pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

27 de trucuri culinare pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version