Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum faci cel mai bun orez: tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos, cât se fierbe orezul ca să rămână întreg

Cum faci cel mai bun orez: tainele preparatului uşor şi deosebit de gustos, cât se fierbe orezul ca să rămână întreg

Fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor, pilaful se găteşte rapid şi este un deliciu, dacă gospodinele respectă metoda preparării. Regretatul Radu Anton Roman explică pe îndelete în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) cum se face pilaful şi la ce trebuie să fie atente femeile atunci când îl gătesc. Gastronomul oferă şi câteva secrete pentru o mâncare deosebită.

Pare unul dintre cele mai usor de pregatit ingrediente, dar le da batai de cap si unor bucatari cu experienta. Sa faci un orez perfect, in care boabele sa nu se transforme intr-un pilaf lipicios, pare sarcina de Masterchef. Totusi, nu iti trebuie sa stii decat niste secrete de baza.

Dintr-un pumn de orez poti gati feluri de mancare spectaculoase nu numai la gust, dar si la aspect. Asta inseamna ca orezul pe care il vei prezenta pe farfurie trebuie sa fie perfect, cu boabe separate si sa aiba un aspect aerat, nelipicios. Cele mai importante trucuri de care sa tii cont cand gatesti orezul sunt: cantitatea corecta de apa pusa la fiert, caldura medie, o oala cu capac si o perioada de repaos dupa gatire in care umezeala din interiorul oalei se redistribuie uniform in tot orezul.

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pregateste orezul pentru gatit

Adica spala-l in apa rece pentru a indeparta amidonul in exces (care poate face orezul lipicios) si pentru a indeparta impuritatile. Nu e neaparat nevoie, dar daca folosesti orez mai vechi poti sa il tii la inmuiat in apa timp de 30 de minute. Asta va ajuta boabele de orez sa nu se rupa/sparga in timpul fierberii. Aceasta este, insa, o procedura obisnuita in cazul orezului Basmati pentru ca ajuta bobul de orez sa se umfle. Inainte sa pui orezul la fiert, scurge-l bine.

Alege o metoda de gatit simpla

Orezul poate fi prajit, fiert, pus la cuptor, insa metoda care iti va asigura mereu o garnitura aratoasa pentru meniul tau este cea a absorbtiei. Noi am vazut-o si la Chef Ashlie Dias la o lectie de gatit indiana si ne-a convins ca are rezultate perfecte.

Orezul este gatit intr-o cantitate potrivita de apa (proportionala cu cea de orez), astfel incat pana la finalul timpului de gatire toata apa este absorbita de boabele de orez. Nu iti face griji ca se va prinde de oala daca nu mai adaugi apa. Pe masura ce apa scade, aburul va fi cel care va asigura gatirea orezului. Secretul acestei metode este sa pui cantitatea corecta de apa.

Proportia ideala ar fi 100g de orez alb cu bob lung la 150ml-160ml apa. Trebuie sa experimentezi putin pentru a vedea cat de bine se potriveste cu fiecare tip de orez in parte. De exemplu, orezul integral are nevoie de mai multa apa, iar cel cu bob mic de mai putina apa. Tine cont de faptul ca mai multa apa va rezulta intr-un orez mai moale si mai lipicios, iar mai putina apa va duce la un orez mai ferm perfect in salate, de pilda.

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Tragedie: Teodora Marcu, ucisă la doar 23 de ani de fostul iubit. Tânăra era însărcinată
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Un alt element important este oala in care fierbi orezul care trebuie sa aiba un capac potrivit astfel incat aburul format in timpul fierberii sa ramana inauntru. Foloseste un capac de sticla ca sa poti vedea ce se petrece in oala fara sa il ridici si sa pierzi din aburul din interior incetinind procesul de gatire.

Orezul alb are nevoie de 15-25 de minute de gatire, cel integral intre 30 si 40 de minute, iar orezul salbatic chiar si o ora.

Dupa ce s-a teminat de gatit lasa orezul acoperit cu capac pentru cateva minute, apoi amesteca usor in el folosind o furculita pentru a desprinde boabele prinse unele de altele.
Sursa:foodstory.stirileprotv.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce trebuie să mâncăm şi ce sa nu mâncăm atunci când ne luptăm cu o răceală? Acestea sunt ingredientele care nu trebuie să-și lipsească de pe masă

Ce trebuie să mâncăm şi ce sa nu mâncăm atunci când ne luptăm cu o răceală? Acestea sunt ingredientele care nu trebuie să-și lipsească de pe masă

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Tragedie: Teodora Marcu, ucisă la doar 23 de ani de fostul iubit. Tânăra era însărcinată
Actualitate

Tragedie: Teodora Marcu, ucisă la doar 23 de ani de fostul iubit. Tânăra era însărcinată

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Crimă șocantă în Cosmopolis: Teodora Marcu, fostă concurentă la „Insula Iubirii”, împușcată mortal de fostul iubit
Actualitate

Crimă șocantă în Cosmopolis: Teodora Marcu, fostă concurentă la „Insula Iubirii”, împușcată mortal de fostul iubit

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact