Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum poți face Vegeta acasă la tine 100% natural, fără conservați și E-uri

Cum poți face Vegeta acasă la tine 100% natural, fără conservați și E-uri

Dacă și tu preferi să imbunătățești gustul mâncărurilor cu celebrul condiment vegeta, dar intotdeauna ai avut o reținere din cauza adaosului de sare, și în plus, a chimicalelor, trebuie să știi că avem pentru tine o rețetă extrem de intereantă. Cu ajutorul ei vei putea să îți prepari singură bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale.

Ce este vegeta?

Vegeta este un adaos universal pentru mâncăruri, care are în compoziţie: sare de bucătărie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, păstîrnac, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel), potenţiatori de aromă (glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahăr, condimente, amidon din porumb, colorant (riboflavină E 101i). 100 de grame din acest produs aduc un aport energetic de 137 kcal/583 kj şi 8,5 g proteine, 24,5 g carbohidraţi, 0,6 g grăsimi.

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Anunț uriaș făcut de Ilie Bolojan! Nimeni nu credea că se va întâmpla tocmai acum
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Dacă analizați puțin compoziția, veți putea observa că ingredientul principal al produsului analizat este sarea. Din această cauză, foarte multe persoane trebuie să evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sănătate, scrie jurnalul.ro.

Pentru a scăpa de această problemă dată de sare, dar și de prezența E-urilor atât de nesănătoase, urmează rețeta de mai jos:

Ingrediente vegeta facută în casă:

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru a face vegeta la tine acasă ai nevoie de: 5 morcovi, 3 radacini de patrunjel,3 rosii, 2 cepe albe
2 radacini de pastarnac, 2 ardei: unul roșu și unul alb, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de frunze de telina, 1 ceapa rosie, 1/2 gulie 1 țelină.

Cum se prepară vegeta făcută în casă:

În primul rând va trebui să cureți bine toate legumele de coajă, cotoare sau semințe. Între timp, încinge cuptorul și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe aceasta vor fi pune toate legumele.

Atenție, cuptorul va fi încins la cel mult 100 de grade.

Rade toate legumele prin răzătoare, iar apoi așează-le pe tavă. Nu uita să presari și puțină sare deasupra lor.

Legumele se pun la cuptor pentru a se usca. Pentru că nu vrem să le ardem, nu încălzim cuptorul la mai mult de 100 de grade Celsius.

Lasă legumele la cuptor pentru aproximativ 4 ore.

După ce s-a încheiat aceast proces, și toate legumele au fost uscate, oprești cuptorul, scoate legumele și apoi dă-le prin prin rasnita de cafea, blender sau mărunțește-le cu ajutorul robotului de bucatarie, scrie savory-food.

În pudra de legume rezultată adaugă sare – după gust – apoi pune întreaga compoziție în borcane închise ermetic. De asemenea se pot adăuga, după gust condimente precum cimbru, rozmarin, boia, turmeric, care au proprietati benefice organismului si un gust deosebit.

Păstreaza vegeta rezultată în cămară sau în dulapul din bucătărie.

 

Sursa: www.landia.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Alimentul care răspândește celulele canceroase în tot corpul. Renunță la el cât mai rapid

Alimentul care răspândește celulele canceroase în tot corpul. Renunță la el cât mai rapid

Supă de ciuperci pleurotos și champignon de post

Supă de ciuperci pleurotos și champignon de post

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact