joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Cum pregătim cea mai bună pomană a porcului

Cum pregătim cea mai bună pomană a porcului

Cum pregătim cea mai bună pomană a porcului

Este un obicei din străbuni reprezentând denumirea pe care o poartă masa de mulțumire pentru ajutorul primit la tăierea porcului de la rude, vecini sau prieteni și este oferită după terminarea treburilor de către gazdă. Pomana porcului este obținută prin prăjirea bucăților de carne (mușchi, ficat, slănină, coastă, falcă, reprezentând toate părțile animalului sacrificat) în grăsime.

De ce ai nevoie pentru pomana porcului cu usturoi:600 g pulpă de porc puțin grasă, 300 g cârnați proapseți, 1 căpățână usturoi, 5-6 linguri ulei

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum se prepară pomana porcului cu usturoi
Tai carnea de porc cubulețe, iar cârnații rondele. Încingi uleiul în tigaie și pui carnea. Amesteci până se rumenește pe toate părțile, adaugi cârnații și lași la fiert, într-un vas acoperit cu capac până scade sosul. Pisezi usturoiul și-l amesteci cu 100 ml de apă. Pui usturoiul peste carne și mai lași să clocotească câteva minute. Serveți pomana porcului cu usturoi cu mămăliguță caldă.

Sursa:clickpoftabuna.ro

 

Vezi si reteta de varza cu carne de porc la cuptor:

Aceasta reteta de mancare de varza cu carne de porc o putem prepara cu varza dulce sau cu varza murata. Eu am folosit varza dulce, deoarece acum este sezonul in care varza dulce se gaseste din abundenta pe piata.

La acesta mancare de varza cu carne de porc ne trebuie carne de porc mai grasa, coaste cu carne si grasime, piept sau pulpa cu grasime si sorici. Este bine sa preparam aceasta mancare de varza cu carne de porc intr-o cratita care nu are manere de plastic, pentru a o pune la cuptor pentru 20 minute.

Varza are numeroase efecte pozitive asupra sanatatii, in special atunci cand este consumata in stare cruda. Este bogata in fibre, ajutand la o buna digestie, contine putine calorii, are efect antiinflamator si anticancerigen. De asemenea, varza contine vitamina C, care intareste sistemul imunitar, si beta-caroten, care protejeaza vederea de afectiunile aparute odata cu inaintarea in varsta. Este avantajoasa din punct de vedere al pretului si poate fi folosita la numeroase retete, de la banala reteta de salata de varza la retete elaborate precum varza cu afumatura, placinta cu varza, sarmale, ciorbe.

Ingrediente:

800 gr carne de porc taiata bucati potrivite, 1, 5 kg varza, 2 -3 linguri ulei, 2 cepe tocate marunt,
1 ardei rosu tocat cubulete, 2-3 rosii razuite (sau 300 ml suc de rosii), 1 lingura pasta de rosii, 1-2 foi dafin, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita paprika dulce, 2-3 linguri marar tocat, 1 lamaie (sau 200 ml bors), sare, piper proaspat macinat, smantana pentru servit (optional).

Mod de preparare:

Spalam varza, indepartam foile exterioare, o taiem in sferturi si o tocam marunt. O punem intr-un vas mai mare si o frecam cu sare. O lasam aproximativ 10 minute, apoi o stoarcem bine de zeama.
2. Condimentam bucatile de carne cu sare si piper si le prajim pe ambele parti intr-o cratita cu ulei incins, pana se rumenesc putin.
3. Adaugam ceapa si ardeiul si le calim timp de 2-3 minute, pana devin lucioase. Punem cimbrul, foile de dafin si paprika. Amestecam si adaugam o cana de apa calda. Acoperim cratita cu un capac, reducem focul la minim si fierbem carnea pana scade apa. Daca carnea este inca tare, mai adaugam putina apa calda si o mai fierbem pana carnea este aproape gata.
4. Punem varza stoarsa de zeama si o calim aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca de cratita. Adaugam rosiile, pasta de rosii, putin piper, sucul de lamaie (sau borsul) si o cana de apa.Amestecam bine toate ingredientele si punem cratita in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute, pana scade apa si varza se rumeneste putin deasupra. Deoarece cratita mea avea manere de plastic, am mutat varza intr-o tava pentru cuptor.Scoatem mancarea de varza cu carne de porc din cuptor, adaugam mararul si amestecam.5. Servim aceasta mancare de varza cu carne de porc cu ardei iute, mamaliga sau paine proaspata. Cine doreste, poate adauga si o lingura de smantana.

Beneficiile verzei:

Varza prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive.

În lume există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune şi culoare (varză verde, albă, roşie, mov etc.), însă cea mai cunoscută şi consumată este varza de culoare verde deschis, care poate fi găsită la orice supermarket sau piaţă, este avantajoasă din punct de vedere al preţului şi poate fi preparată în numeroase reţete, de la banala salată de varză, la elaboratele reţete de varză călită cu afumătură, chifteluţe delicioase de varză cu griş, ciorba de varză sau minunata plăcintă cu varză şi dovlecei.

În afară de faptul că este folosită în bucătărie în atâtea moduri, varza mai prezintă şi alte avantaje, de această dată asupra sănătăţii. Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului:

Are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.

Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.

Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.

Varza este o alegere excelentă dacă eşti la dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă.

Sursa: retetepentruoviata.ro

poza:farfuriavesela.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Omletă vegană din făină de năut cu legume

Urmatorul Articol

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Urmatorul Articol
Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version