Prietenele mele gospodine, rețeta asta e pentru voi. E așa de simplă și iese o salată atât de gustoasă, că ar fi păcat să nu o încercați. Când am mâncat eu prima dată în copilărie, salata orientală conținea doar cartofi, ceapă și măsline, dar între timp, ne-am rafinat gusturile și am profitat de oferta leguelor din piață și am îmbunătățit savoarea salatei orientale originală. Uite cum se prepară o salată orientală modernă! Spor la gătit!
Ingrediente:
- 4 cartofi marime medie
- 2 oua
- 1 ceapa medie (sau 3-4 tulpini de ceapa verde)
- 2 ridichi
- 1 ardei gras
- frunzele de la o legatura de ridichi
- 2 castraveti
- 2 rosii mici
- 1 conserva de ton in ulei
- 2 linguri ulei de masline
- boia
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii in coaja, lasati-i sa se raceasca, curatati-i de coaja, taiati-i in bucati de 2-3 cm.
Fierbeti ouale 4-5 minute. Lasati-le sa se raceasca, curatati-le de coaja, feliati-le.
Ceapa se taie julien. Ridichile se taie feliute. Ardeiul gras se spala, se curata de seminte, se taie in feliute. Frunzele de la ridichi se spala si se toaca cat mai marunt.
Curățați castravetii de coaja, spalati-i si feliati-i. Spalati rosiile si taiati-le pe jumatate. Dupa ce ati preparat ingredientele, asa cum am mentionat mai sus, puneti-le intr-un castron mare de salata.
Adaugati tonul din conserva cu tot cu ulei. Turnati si cele doua linguri ulei de masline. Mixati usor salata orientala cu ton, castraveti si ridichi, si serviti-o in castronele mai mici.
Să aveți poftă!