Vă prezentăm o rețetă de pate mai puțin obișnuita, fără carne. Sunt multe ingrediente care înlocuiesc cu succes carnea. Două din acestea sunt: nucile și ciupercile. Acestea sunt delicioase și sățioase. Pateul fără carne este fin, cremos și delicios. Nu trebuie decât să amestecați toate ingredientele seara și să îl dați la frigider. Dimineața savurați un mic dejun delicios ce se combină perfect cu o ceașcă de cafea sau de ceai.Pentru a prepara aceasta specialitate ai nevoie de:
Ingrediente
3 ouă, 2 cepe medii, 150 grame de ciuperci champignon
piper negru măcinat, 100 grame de nuci mărunțite, 30 g de unt, sare
Mod de preparare: Fierbeti ouale.Tocați mărunt ceapa și ciupercile. Prăjiți-le într-o tigaie cu putin ulei încins.Amestecați nucile cu untul la temperatura camerei, ceapa, ciupercile și ouăle, folosind un robot de bucătărie. Presărați cu sare și piper negru măcinat.Aranjați compoziția într-o caserola cu capac și dați-o la frigider pentru cel puțin 60 de minute.
Se poate servi pe paine cu salata, bruschetti sau in combinatie cu paste.
Daca ti-a placut reteta, da-le-o si prietenilor tai!
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru pate din ou:
Pateul de ouă este o idee excelentă pentru un mic dejun versatil, întrucât poate fi servit atât ca umplutură pentru clătite sau coșulețe, cât și simplu ,uns pe pâine. Este un deliciu absolut, cu minim de efort!
Ingrediente:3 ouă, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 3 linguri de nuci mărunțite, ulei de măsline, sare după gust
Mod de preparare Puneți ouăle într-o cratiță cu apă rece. Aduceți la punctul de fierbere și mai fierbeți-le încă 10 minute. Tocați mărunt ceapa și căliți-o în ulei de măsline până se înmoaie. Mai lăsați-o la călit încă 5-7 minute, la foc mic. Spre final, adăugați usturoiul pisat.Turnați apă rece peste ouăle fierte, ca să se răcească mai rapid. Curățați-le și tăiați-le cuburi mari.Mărunțiți cu ajutorul blender-ului ouăle și ceapa. Apoi adăugați nucile uleiul de măsline în care ați prăjit ceapa.Mărunțiți ingredientele până obțineți o pastă omogenă. Adăugați sare după gust.
Vezi si reteta pentru pate de ficat cu bacon si ou:
Din bucătăria franțuzească, românii au preluat câteva preparate pe care le-au transformat în rețete tradiționale.
Unul dintre acestea este și îndrăgitul pate de casă realizat din ficat de pui, care este de asemenea și foarte sănătos. Astăzi învățăm împreună să ne delectăm cu gusturi și arome speciale. Ce spui de pate de ficat cu ou și bacon? Da! Te asigur că este o combinație extrem de reușită!
Ingrediente pate de ficat: 500 de grame de ficat de pui CocoRico, 100 de grame de unt, 75 de ml de smântână, 1 lingură de sare, 1/2 lingură de boia, piper, 75 de ml de cognac
Mod de preparare:
Călește ceapa în unt. Adaugă ficatul de pui, sarea, piperul și boiaua și ține-le pe foc aproximativ 5 minute. Pune ficatul în blender și adaugă cognacul. Scoate pasta din blender și amestecă cu smântână. Felicitări! Tocmai ai obținut un pate de casă realizat din ficat de pui absolut delicios!
După ce ai terminat pateul, poți considera că mai ai puțin și masa este gata!
Ia o felie, două de pâine și unge-le cu ulei de măsline, iar apoi prăjește-le într-o tigaie pe ambele părți. În același ulei pregătește și ou prăjit și baconul! Când sunt gata poți separa oul de albuș pentru a păstra gălbenușul sau îl poți păstra integral.
Unge felia de pâine cu pate de ficat, apoi aseznează feliuțele de bacon, iar ultimul adaugă oul. Poți presăra deasupra diverse verdețuri, începând cu fâșii de salată verde, pătrunjel sau rucola.
Poftă bună și spor la preparat!