Cum să îți cureți corect pantofii de piele întoarsă

Pantofi, botine, sandale, toate din piele întoarsă de calitate, cu un aspect plăcut privirii și care se asortează ușor oricărei ținute – încălțămintea din materiale naturale, este la mare căutare, întrucât oferă un confort sporit picioarelor tale și lasă pielea să respire. În plus, este mult mai rezistentă în timp dacă este păstrată și utilizată în condiții optime.

Ce facem cu pielea întoarsă, acel material pretențios care se curăță diferit de pielea normală? Nicio grijă! Există câteva reguli care te vor ajuta să menții în bună stare pantofii tăi după îndelungate purtări. Acest minus la capitolul întreținere poate fi rezolvat foarte ușor dacă știi exact ce să nu faci în ceea ce privește întreținerea și curățarea încălțămintei din piele întoarsă.

Ți-ai luat cele mai frumoase și comode botine din varietatea de încălțăminte de damă de pe dyfashion.ro și te întrebi cum să faci să le lungești durata de viață? Iată câteva greșeli pe care ar fi bine să le eviți când îți cureți pantofii din piele întoarsă:

Nu folosi apă și detergenți 

Prima și cea mai importantă regulă este să nu ștergi niciodată pantofii din piele întoarsă cu apă și nici să freci cu cârpa pe suprafața lor. Materialul se va umezi imediat și murdăria nu se va curăță; din contra: se va înmuia și vei vedea că, după uscare, vor apărea pete inestetice. Nu utiliza nici detergenți sau înălbitor, căci riști să decolorezi și să pătezi pantofii.

Curăță cu o perie

Primul pas în procesul de curățare a pantofilor din piele întoarsă este să folosești o perie specială. În general, aceste ustensile au două fețe: una delicată, cu care vei șterge praful de la suprafață, și cealaltă – mai abrazivă, pentru îndepărtare murdăriei. Începe prin a curăța pantofii cu peria moale, ca mai apoi să apeși ușor pe toată zona pantofului cu cea abrazivă.

Atenție: curățarea se face doar dacă încălțămintea este complet uscată, altfel riști să o deteriorezi. 

Utilizează un spray special

În comerț există spray-uri special concepute pentru a proteja sau curăța încălțămintea din piele întoarsă. Ideal ar fi ca, atunci când îți cumperi o pereche nouă de pantofi, să pulverizezi în mod uniform, pe toată suprafața lor, un astfel de produs. Rolul lui este de a împiedica murdăria să se depună, iar în cazul în care va ploua, apa nu va pătrunde sub nicio formă în piele. În mod normal, pielea întoarsă se degradează dacă intră în contact cu apa. Spray-urile de acest gen o fac impermeabilă.

Ai grijă ca atunci când aplici produsul să o faci uniform și să nu umezești excesiv anumite zone, căci se pot păta. Înainte de a-l folosi, citește instrucțiunile producătorului. 

Evită să-i porți pe ploaie

Așa cum spuneam, pielea întoarsă este pretențioasă la apă, iar pe timp de ploaie pantofii confecționați din acest material se pot deteriora. Excesul de apă le va afecta textura. Evită pe cât posibil să-i porți când vremea este umedă, dacă îți dorești să-i păstrezi în stare bună timp îndelungat. 

Nu-i usca lângă o sursă de căldură

Nu lăsa niciodată produsele din piele întoarsă lângă o sursă de căldură, mai ales pantofii după ce s-au umezit ușor. Căldura unui calorifer și chiar soarele usucă materialul care, în timp, se va scoroji. În cazul în care te-a prins ploaia sau încălțămintea ta s-a umezit accidental, las-o la uscat într-un loc ferit de razele soarelui. Dacă vorbim de pantofi, ghete sau orice alte încălțări înfundate, apelează la acele forme din plastic sau din lemn, care se introduc în interiorul pantofului și mențin pielea întinsă, ca și cum ar fi purtată. Acestea vor împiedica pielea umedă să se strângă!

 

Investește în pantofi de bună calitate și nu te teme că nu vei avea cum să-I cureți. Pielea întoarsă arată bine din punct de vedere estetic și oferă și confort picioarelor tale. O poți curăța în așa fel, încât să-i păstrezi durata de viață îndelungată doar prin respectarea unor mici indicații. Bucură-te de încălțămintea ta preferată cât mai mult timp!

 

Exit mobile version