duminică, 24 septembrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Trucuri utile » Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Vezi și...

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oăr e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof – acesta va absobi sarea în exces

Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

 

retete.unica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Urmatorul Articol

De ce nu slăbim chiar dacă facem sport sau mâncăm foarte sănătos. Toată lumea ar trebui să știe

Articole Similare

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă
Trucuri utile

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă

Uită de protezele mobile cu ajutorul sistemului Fast&Fixed!
Trucuri utile

Uită de protezele mobile cu ajutorul sistemului Fast&Fixed!

Cum porți rochia lungă în funcție de silueta ta
Trucuri utile

Cum porți rochia lungă în funcție de silueta ta

Alex Bodi o acuză pe Bianca Drăgușanu că este o mamă rea
Trucuri utile

Alex Bodi o acuză pe Bianca Drăgușanu că este o mamă rea

Ce spune Aurelian Temişan despre o posibilă relaţie între soţia lui şi George Burcea: „Eşti beton, daca…”
Trucuri utile

Ce spune Aurelian Temişan despre o posibilă relaţie între soţia lui şi George Burcea: „Eşti beton, daca…”

7 sfaturi pentru a trata insomnia
Trucuri utile

7 sfaturi pentru a trata insomnia

Urmatorul Articol
De ce nu slăbim chiar dacă facem sport sau mâncăm foarte sănătos. Toată lumea ar trebui să știe

De ce nu slăbim chiar dacă facem sport sau mâncăm foarte sănătos. Toată lumea ar trebui să știe

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Pensia minima pe care o primesti daca ai cotizat sub 15 ani.
Generale

Pensia minima pe care o primesti daca ai cotizat sub 15 ani.

Schimbare importantă în legea pensiilor pentru angajații care au cotizat la sistemul public doar 10-15 ani. Aceștia vor avea dreptul...

Citeste mai mult
ESTE CUTREMUR ÎN PUȘCĂRIE! S-a aflat ce s-a întâmplat cu VLAD PASCU

ESTE CUTREMUR ÎN PUȘCĂRIE! S-a aflat ce s-a întâmplat cu VLAD PASCU

Cel mai tare banc de azi! Un ofițer de poliție trece pe lângă un domn în vârstă, care plânge.

Cel mai tare banc de azi! Un ofițer de poliție trece pe lângă un domn în vârstă, care plânge.

Nu primi aceste 7 cadouri de la nimeni! Ele aduc ghinion şi boli în viața ta fără să știi

Nu primi aceste 7 cadouri de la nimeni! Ele aduc ghinion şi boli în viața ta fără să știi

Doliu uriaș la Vocea României

Doliu uriaș la Vocea României

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version