Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se prepară cea mai bună prăjitură cu bezea, pavlova

Ștrudel cu mere de casă

Ingrediente: trei albușuri, 150 g zahăr pudră, la temperatura camerei, o linguriță de amidon și una de oțet. Preparare: încălzește cuptorul la 130 de grade, iar între timp bate albușurile spumă. Când s-au întărit, adaugă puțin câte puțin zahărul, iar la final, amidonul, oțetul și un praf de sare. Coace 10 minute, apoi redu temperatura la 120 de grade și lasă bezeaua pentru încă o oră. Se poate arde ușor, așa că urmărește mereu ce se întâmplă în cuptor.
Servire: se poate servi cu o cremă de mascarpone, cu fructe din congelator sau ciocolată topită cu unt.

 

Prajitura cu prune si mac

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

 

Ingrediente: 250 g de unt la temperatura camerei, 200 g zahăr, trei ouă, 250 g făină, o linguriță și jumătate de praf de copt, sucul și coaja de la două portocale, 50 g semințe de mac prăjite, 100 g prune.
Preparare: încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi unge cu unt o tavă medie pentru prăjituri. Mixează untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle pe rând, făina și praful de copt. La final, adaugă sucul și coaja de portocală și macul. Pune totul în tavă, acoperă cu prune și coace 50 de minute.
Servire: lasă să se răcească și pune alături o linguriță de frișcă lichidă.

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi si reteta pentru Strudel cu mere și frisca:

Ingrediente: 32 bucati:

1 kg faina + 5-6 linguri de faina in plus, 400 ml ulei, drojdie cat o nuca mai mare (aprox 40 de grame de drojdie proaspata)
1 lingurita zahar, un praf de sare, 1 lingura otet, 1 cana si 1/2 apa calduta
1,5 kg mere, zahar si scortisoara.
Pentru o umplutura mai consistena, luati 1 – 1,5 kg mere, pe care le curatati de coaja si de cotor si le dati pe razatoarea mare (sau pe robot). Lasati-le in strecuratoare pentru a se scurge sucul!
Drojdia se pune cu lingurita de zahar si se lasa la lichefiat in jur de 15 minute. Dupa ce s-a facut o spuma lichida, adaugati ingredientele: 1 kg de faina, 200 ml de ulei, sarea, 1 lingura de otet, si apa calduta si amestecati.Se framanta usor si rezulta un aluat care nu se prinde de degete.
Se lucreaza pe masa fara a se adauga faina sau ulei, pentru ca nu se lipeste. Dupa ce s-a framantat bine si s-a omogenizat, se mai framanta circa 5 minute, dupa care se imparte in 4 bucati egale.
Se face o crema din 200 ml de ulei si 5-6 linguri de faina. Se amesteca bine pana dispar toate cocoloasele. Trebuie sa rezulte o crema ca o smantana mai groasa – daca e necesar se mai adauga faina.
Se ia o bucata de aluat si se lungeste putin ca o bagheta, dupa care se intinde cu sucitorul, sub forma de dreptunghi. Deasupra, se pun cateva linguri din compozitia de ulei cu faina si se intinde pe toata foaia.
Se ruleaza aluatul si se aseaza pe un platou. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 bucati de aluat. Se da tava la frigider pentru 1 ora, 1 ora si 30 de minute.
In acest timp se iau merele din strecuratoare, daca e cazul se mai scurg in mana, se adauga zahar dupa gust – eu am pus in jur de 150 de grame si cateva prafuri de scortisoara si dupa gust poti adauga si bucatele de nuci/stafide in compozitie. Se imparte compozitia in 4, in castron. Dupa o ora, se ia aluatul din frigider si incepe operatiunea ,,strudele”. Se ia un rulou de aluat si se intinde din nou sub forma de dreptunghi, cu grija, pentru a nu scoate crema de ulei din interior. Trebuie sa rezulte o foaie nu foarte subtire, nici foarte groasa, care se taie in jumatate pe lungime, si in 4 pe latime, deci ar trebui sa iasa 8 bucati.
Fiecare sfert din compozitia de mere trebuie sa ajunga pentru 8 strudele. Se aseaza pe marginea exterioara si se ruleaza spre interior. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu lipitura in jos, pentru a nu se desprinde. Eu folosesc tava de la aragaz, unde incap exact 16 strudele. Se procedeaza la fel si cu celelalte rulouri de aluat.
Incingeti cuptorul la 180 de grade. La cuptor se lasa in jur de 30-40 de minute, insa spre final se mareste  putin temperatura, pret de cateva minute, dupa care poti da drumul la grill pentru a prinde culoare frumoasa deasupra. Intre timp, puteti sa le pregatiti pe celelalte, pentru ca totul sa decurga cat mai rapid.
Se lasa cateva minute in tava sa se raceasca, dupa care se scot pe platou. Se pudreaza cu zahar. Este indicat ca sa tineti aceste strudele cu mere acoperite pentru a nu se intari. Se pot servi cu inghetata de vanilie sau frisca.

 

 

 

 

Sursa:gustolandia.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Tort rafinat “Degețelele doamnelor”, cel mai bun tort pe care îl poți prepara acasă. Surprinde-i pe cei dragi în momentele speciale

Tort rafinat “Degețelele doamnelor”, cel mai bun tort pe care îl poți prepara acasă. Surprinde-i pe cei dragi în momentele speciale

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact