miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Mâncare cu legume » Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Mâncărică de fasole cu mirodenii servită în pită de casă, nu te mai poți sătura

Pentru că fasolea este unul dintre alimentele sanatoase, consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut.  

Astăzi ți-am pregătit o rețetă care îți va merge la casa sufletului de fasole în pâinică de casă. Cu sigur îi va încânta pe cei mari și pe cei mici când o vor degusta. Uite cum se prepară!

Vezi și...

Supă cremă de ciuperci cu carne de vită și noodles. O combinație de gusturi absolut delicioasă

Supă cremă de ciuperci cu carne de vită și noodles. O combinație de gusturi absolut delicioasă

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Ingrediente:

Pentru paine: 400 ml apa, 50 ml ulei de masline/ ulei de porumb, 1 cartof mare fiert, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 2 plicuri cu drojdie uscata, 1 lingurita usturoi granulat, faina.

Pentru fierberea fasolii: 500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 pastarnac,  radacina de telina,1 ceapa, 1 ardei gras, sare, piper, dafin.
Pentru mancarica de fasole:2 cepe albe uscate,  4-5 rosii, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 ardei gras rosu, 1 adrei gras galben, 1 ardei gras verde, 1 legatura marar, 3-4 frunze de menta, sare, piper, cimbru, boia de ardei, 1 cana suc de rosii, zeama in care a fiert fasolea, 50 ml ulei.

Mod de preparare:
Pentru prepararea painii:
Se pun in masina de paine la programul pentru aluat 400 ml de apa, 50 ml ulei, dupa preferinta, sare, zahar si putina faina. Se amesteca bine, iar apoi se adauga drojdia uscata.
Se amesteca in continuare si se adauga cartoful fiert pisat, usturoiul si faina pana obtinem o consistenta potrivita. Se lasa sa se termine programul( 1h 30min), dupa care rasturnam coca pe masa de lucru. O framantam sub forma de bagheta, pe care o impartim apoi in 6 bucati. Din fiecare bucata formam o painica rotunda pe care o mai lasam 20 min la crescut. Intre timp, se incinge cuptorul, iar in tava in care vrem sa le coacem punem folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei. Se infierbanta tava, iar apoi asezam cate 4 painici in tava. Se tin la cuptor cam 15-20 de minute pana se rumenesc si obtinem o coaja mai groasa si crocanta.

Pentru mancarica de fasole:
Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
Intr-un vas punem uleiul si il incingem. Se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie. Se adauga ceapa si usturoiul verde tocat si se mai lasa pana se inmoaie si acestea. Apoi adaugam ardeiul gras taiat julien. Se adauga zeama de fasole, se acopera si se lasa la fiert 15 min.
Se rastoarna totul intr-un vas de lut pe care il introducem in cuptor.Lasam la cuptor pentru 30 min dupa care adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii. Se adauga sare, piper, boia si cimbru si se amesteca. Se adauga apoi fasolea boabe fiarta si se mai lasa 15 min.
La final adaugam frunzele de menta si mararul tocat marunt. Se amesteca si se mai lasa in cuptor.
Se lasa painicile sa se raceasca putin, iar apoi le taiem un capac si cu o lingura le golim de miez. In locul miezului punem mancarica de fasole cu mirodenii si inchidem la loc.
Se serveste fierbinte alaturi de salata de varza sau muraturi
Pofta buna!

Sursa:gustos.ro

 

 

 

 

 

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se prepară cea mai bună prăjitură cu bezea, pavlova

Urmatorul Articol

Tort rafinat “Degețelele doamnelor”, cel mai bun tort pe care îl poți prepara acasă. Surprinde-i pe cei dragi în momentele speciale

Articole Similare

Supă cremă broccoli
Leacuri naturale

Supă cremă broccoli

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal
Fel principal

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină!  Multe gospodine nu au aflat încă secretul:
Supe/ciorbe/creme

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină! Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat
Mâncare cu legume

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă
Fel principal

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Urmatorul Articol
Tort rafinat “Degețelele doamnelor”, cel mai bun tort pe care îl poți prepara acasă. Surprinde-i pe cei dragi în momentele speciale

Tort rafinat “Degețelele doamnelor”, cel mai bun tort pe care îl poți prepara acasă. Surprinde-i pe cei dragi în momentele speciale

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version