Waffles sunt nişte gofre pufoase, coapte dintr-un aluat asemănător celui de clătite. Acestea au fost inventate în Belgia, iar astăzi sunt servite în lumea întreagă, cu mici variaţiuni. Se mai găsesc şi sub numele de goffre sau waffe. Se pot combina cu o multime de ingrediente delicioase precum nutella, biscuiti oreo, miere, banana, nuci, inghetata, fructe sau alte toppinguri dupa preferinte.
De ce ai nevoie:
Ingrediente:260 g făină 400 ml lapte 120 ml ulei 2-3 linguri zahăr 2 ouă 4 linguriţe praf de copt ¼ linguriţă sare esenţe, coajă de lămâie etc. (opţional) puţin ulei pentru uns aparatul de waffles
Mod de preparare:
Pentru a face waffles aveţi nevoie de aparatul special pentru waffles, ori cel cu forme pătrate, ori cel cu formă în formă de floare. Întâi băgăm aparatul în priză pentru a se încinge, apoi începem să pregătim aluatul. Într-un bol mai mărişor, mixăm ouăle aproximativ 3 minute, apoi adăugăm alternativ laptele şi făina amestecată cu praful de copt.
După ce am incorporat toată făina, adăugăm zahărul, uleiul, sarea şi esenţele.
Dacă doriţi waffles cu ciocolată, puteţi adăuga 2-3 linguri de cacao. La final, avem un aluat cam ca smântâna lichidă, pe care îl coaceam î forma de waffles unsă tot timpul cu puţin ulei.
În total ies vreo 16 waffles. Această reţetă de waffles este una din cele mai bune pe care le-am încercat. Waffles ies pufoase, moi tare şi nu foarte dulci, pe scurt, numai bune de a fi mâncate cu miere, dulceaţă şi cu un pahar cu lapte. Poftă bună! 🙂
sursa:clipedelicioase.blogspot.ro
Vezi si reteta pentru clatite pufoase:
Pacakes, clătite americane sau cum vreti sa le spuneti sunt o adevarata capodopera a bucatariei americane, le multumim ca le-au inventat si ne-au dat si noua reteta! Acest desert simplu de preparat, dar atat de bun iti va rasfata toate simturile si nu vei mai dori sa mananci din alta parte niciun fel de clatite. Cu aceste cateva ingrediente obisnuite, pe care le avem cu totii in casa, poti crea adevarate bunatati culinare!
Aceasta reteta am descoperit-o pe internet si m-a fermecat de la prima vedere. Ingrediente: 400 grame de faina, 500 mililitri lapte, 3 oua, 2 lingurite rase de praf de copt, 1/2 lingurita rasa de bicarbonat, un varf de sare, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, putina esenta de vanilie, 6 linguri de ulei.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca ouale foarte bine, apoi se adauga faina in ploaie peste oua. Se combina cu laptele si uleiul pana se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se amesteca inca putin pana la topire.
Se fac in tigaie cu fund gros, la foc mediu. Tigaia se unge cu putin unt sau ulei si se lasa sa se incinga.
Se servesc cu dulceata, miere, banane sau cu toppingul preferat.
Pofta buna si sa savurati cu placere!
Sursa poze:Eugenia Șereper