O supa excelenta pe care nu trebuie sa o ratezi!
Ingrediente: 2 cartofi mari sau 4 mai micuți, 1 ceapă, ½ pahar linte roșie
1 mană de mazăre verde congelată, 1 mană de frunze de lobodă (opțional), 3 linguri de ulei de măsline, 1,5l de apă, zeama de la 1 lămaie, sare
Mod de preparare:
Începe prin a curăța și spăla cartofii. Taie-i cuburi, pune-i deoparte.
Spală boabele de linte, pune-le la scurs.
Toată ceapa mărunt și pune-o la călit împreună cu uleiul. Folosește o oală pentru ciorbă nu foarte mare, cam 3l capacitate este suficient. După 5 minute cînd devine sticloasă, adaugă cartofii și apa.
Lasă cartofii la fiert 10 minute, după care adaugă și lintea. Mai lasă pe foc încă 10-15 minute.
Cînd s-au fiert cele două ingrediente principale poți pune și restul – mazărea și frunzele verzi, dacă folosești. Dă-le timp să ajungă iar la punctul de fierbere și ține-le așa 5 minute.
Sărează după gust și adaugă oricîtă zeamă de lămîie îți dorești în funcție de cît de acră îți place ciorba.
- Marcel Ciolacu, scos din funcție. Decizia neașteptată care a luat prin surprindere pe toată lumea
- Tabel complet pentru femei și bărbați. Ce pensie vei primi, în funcție de luna și anul nașterii și de stagiul complet de cotizare
- Se renunță la garanția de 50 de bani în magazine! Modificare importantă în sistemul de returnare a ambalajelor – ce vor primi clienții
- Schimbări radicale în 2025 pentru aceste 4 zodii: Transformări majore și noi începuturi
- Accident grav în Teleorman: Patru răniți pe DN 52, două persoane încarcerate. Trafic blocat în zona Furculești
- Tragedie în Giurgiu: o studentă de 21 de ani și-a pus capăt zilelor după un conflict cu viitoarea soacră