sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sănătate » Dacă nu ai grijă când pregătești murăturile pentru iarnă, acestea pot fi cancerigene

Dacă nu ai grijă când pregătești murăturile pentru iarnă, acestea pot fi cancerigene

in Sănătate
Dacă nu ai grijă când pregătești murăturile pentru iarnă, acestea pot fi cancerigene

Pe lângă gustul bun, murăturile aduc nenumărate beneficii organismului nostru. Iată de ce este bine să le consumăm cât mai des!

În România 8/10 femei pregătesc murături în fiecare iarnă. Și bine fac, spun doctorii. Doar că din alimentele sănătoase, murăturile se pot transfoma de multe ori în unele periculoase sau chiar ADHD!Benzoatul de sodiu, cel de potasiu și acidul benzoic sunt trei dintre cei mai folosiți conservanți din industria murăturilor. Îi găsim adesea inscripționati pe borcanele de murături din supermarket, pe care le cumpără chiar și gospodinele cele mai pricepute. Au rolul de potențatori de aromă, dar și acela de a distruge orice bacterii si fungi. Sunt studii care au arătat ca benzoatul de sodiu se poate combina cu acidul ascorbic, adică cu vitamina C și poate să apară benzenul, o substanță chimica cancerigenă și bine cunoscută, spune dr. Andreea Dragomir, medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice. De asemenea, medicii recomandă să nu folosim apă fiartă pentru saramură, ci rece. Apa clocotită distruge o parte din vitamine, iar prima care se pierde este vitamina C. Varianta cu apă rece va păstra mare parte din nutrienți. În timpul murării au loc procese de fermentație! Datorită lor, legumele puse la saramură sunt benefice pentru sănătate!

Vezi și...

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Salată de pui cu telemea

Salată de pui cu telemea

Ajută digestia

Consumate în cantităţi moderate, murăturile ne ajută să avem o digestie bună, iar specialiştii le recomandă în special, după o masă pe bază de carne şi grăsimi. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.

Sunt bogate în antioxidanţi

Castraveţii conţin antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi, implicaţi în procesul de îmbătrânire al organismului. Majoritatea legumelor sunt bogate în magneziu şi fier.

Ţin sub control microbii intestinali

Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele. Un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul, dermatitele şi previne cancerul de colon.

Conţin condimente sănătoase

Condimentele utilizate de gospodine la prepararea murăturilor sunt foarte importante. Mărarul este bogat în flavonoizi care ajută foarte mult organismul, seminţele de muştar sunt cunoscute pentru rolul lor important în procesul digestiv, însă, se pare, că ele ajută şi la prevenirea Alzheimerului, iar usturoiul are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism.

Ajută la păstrarea unei greutăţi ideale

Murăturile nu sunt un duşman al siluetei. Specialiştii recomandă murăturile în orice dietă datorită numărului mic de calorii. Mai mult, acestea sunt bogate în fibre şi ajută procesul de digestie.

Sunt sursă de vitamina C

Gogonelele, castraveţii şi varza murată sunt excelente surse de vitamina C în sezonul rece, când legumele şi fructele crude cam lipsesc de pe mesele noastre.

,,Alegeţi legumele conservate în saramură”

“Murăturile sunt foarte bune, dar cele în saramură, pentru că oţetul poate fi otrăvitor! Leguma murată în sare nu numai că îşi conservă proprietăţile şi vitaminele, dar le şi amplifică. E garnitura perfectă lângă o bucată de carne”, ne-a spus prof. dr. Mencinicopschi. De asemenea, murăturile în oţet nu sunt recomandate persoanelor cu hiperaciditate sau celor care suferă de ulcer gastro-duodenal.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Tocăniță de ghebe

Urmatorul Articol

Chakhokhbili, preparat delicios specific georgian

Articole Similare

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri
Sănătate

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei
Sănătate

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri
Sănătate

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Acest mic dejun este foarte sănătos
Sănătate

Acest mic dejun este foarte sănătos

,,Lapte de bou” o rețetă care vă va plăcea sigur. Nu-i om care să o refuze atunci când este servit
Fel principal

,,Lapte de bou” o rețetă care vă va plăcea sigur. Nu-i om care să o refuze atunci când este servit

Urmatorul Articol
Chakhokhbili, preparat delicios specific georgian

Chakhokhbili, preparat delicios specific georgian

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani
Timp Liber

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Garsoniera, business profitabil în marile oraşe. Sunt vânate chiar din stadiul de proiect studiouri de nici 40 de metri pătraţi...

Citeste mai mult
Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici