Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

De ce foarte multe rețete conțin amidon de porumb. Sigur nu știai acest lucru

De ce foarte multe rețete conțin amidon de porumb. Sigur nu știai acest lucru

Oricat de simple ar parea aceste preparate, sosurile sunt cele care dau gust bun mancarurilor, fie ca sunt parte importanta a lor, fie ca sunt servite drept garnitura. Un sos gros, cu textura densa este ceea ce ai nevoie pentru a imbraca frumos paste, bucati suculente de carne sau legume. Cum il obtii? Prin elemente care ajuta acesta textura sau agenti de ingrosare.

Acestia din urma contin, in principal, amidon care absoarbe lichidul si il ingroasa. De obicei, faina este cel mai pretentios agent de ingrosare pentru ca are in continut gluten ceea ce va face sosul sa aiba cocolase. Pe langa faina exista, insa, si alte solutii.

1.Rantas. Este tehnica de baza pe care si bunicile o stiu si o pun in practica pentru a face un sos bun. Este un ingredient de ingrosare pe baza de faina, folosit in sosuri pentru tocanite si mai ales in sosuri albe. Pentru a nu face cocoloase, faina este amestecata mai intai cu un lipid (grasime sau ulei). Odata ce faina este amestecata in grasimea fierbinte si gatita pentru cateva minute in acets fel, adaugi supa, apa, lapte sau smantana pentru a obtine sosul pe care il doresti.

  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Ultimele cuvinte ale medicului pneumolog Flavia Groșan înainte de moarte
  • Familia Flaviei Groșan, prima reacție după decesul medicului controversat. Mesajul transmis public
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

2. Amidon de porumb. Spre deosebire de faina, acesta ingroasa mult mai repede un sos. Totusi textura obtinuta, desi mai fina, are si un aspect gelatinos. Un alt avantaj al amidonului este ca nu are gust, deci sosul ramane neschimbat din punct de vedere al aromelor. In plus, sosurile ingrosate cu amidon nu se taie atunci cand sunt congelate. Ca sa il folosesti, tot ce trebuie sa faci este sa amesteci amidonul in putina apa rece si apoi sa adaugi acest amestec in lichidul fierbinte.

3. Tapioca. Este un amidon alimentar extras din radacina unei plante numite cassava (manioc) ce provine din America de Sud. Este ideal in budinci si in amestecuri de tarte si placinte. Sosurile ingrosate cu tapioca raman limpezi si nu au o textura gelatinoasa, spre deosebire de cele in care folosesti faina sau amidon.

4. Radacina de Arrowroot (Maranta): Are exact acelasi efect ca amidonul, ingrosand imediat sosurile. Are insa o putere dubla, asa ca nu trebuie sa stea foarte mult la cald ca sa isi faca efectul. Nu are culoare si nici gust, de aceea este ideal in orice fel de preparate, iar sosurile ingrosate astfel nu se taie dupa congelare.

  • Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Detalii Șocante despre decesul micutei Sara
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

5. Unt: In franceza procedeul se numeste beurre montè. Asta inseamna adaugarea de cubulete de unt rece intr-un sos fierbinte pentru a-l ingrosa. Explicatia sta in faptul ca untul este emulsionat si are efect de ingrosare a sosului. Metoda este ideala pentru sosurile rapide pregatite pentru a fi servite imediat.

6. Faina de nuci. Pe langa uleiuri, nucile (de orice fel) contin si amidon, asa ca poti profita de aceasta caracteristica a lor si le poti macina fin pentru a obtine o faina ce poate fi adaugata in sosuri. Nu este cel mai puternic agent de ingrosare, dar adauga un gust suplimentar in sosuri, transformandu-le in ceva savuros.

Pentru ingrosarea unor sosuri poti folosi si galbenus de ou sau, in cazul tocanitelor, un cartof fiert pasat si adaugat in sos este tot ce ai nevoie pentru a da consistenta.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Rețeta pentru papanași fragezi și aromați. Sigur este alegerea perfectă pentru acest weekend

Rețeta pentru papanași fragezi și aromați. Sigur este alegerea perfectă pentru acest weekend

Ciupercuțe umplute cu bacon și cașcaval

Ciupercuțe umplute cu bacon și cașcaval

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare
Actualitate

Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare

Citeste mai multDetails
Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție
Actualitate

Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție

Citeste mai multDetails
Ce legătură poate exista între nevoia de a urina noaptea și sănătatea pancreasului
Actualitate

Ce legătură poate exista între nevoia de a urina noaptea și sănătatea pancreasului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact