Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Dulceață de dovleac plăcintar, o bunătate pe care trebuie să o prepari în toamna aceasta

Dulceață de dovleac plăcintar, o bunătate pe care trebuie să o prepari în toamna aceasta

Toamna se numără dovlecii, dar în loc să-i folosim ca să facem felinare de groază pentru noaptea de Halloween, am putea să transformăm miezul aromat într-o dulceaţă delicioasă.

Dovleacul plăcintar este foarte gustos şi copt, nu mai vorbim de plăcinta de dovleac, dar ca dulceaţă întinsă pe o felie de pâine caldă este senzaţional. Aşa că ar merita ca pe lângă clasicele borcane cu dulceaţă de prune, vinşine sau gutui să-i surprindeţi pe cei dragi şi cu o dulceaţă de dovleac.

Ingrediente:

  • Misterul literei „M” din palmă: semnul pe care îl au doar anumite persoane
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1,5 kg pulpă de dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat bucăţi, 100 g ghimbir proaspăt
300 g suc de lămâie şi coajă rasă, 200 g suc proaspăt de portocală, 1 limetă din care stoarcem sucul
1 baton de scorţişoară sau jumătate de linguriţă praf de scorţişoară, 1 litru de apă, 1 kg de zahar

Mod de preparare:

  • Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
  • Ministrul Sănătății a intervenit: A fost transmis Ro-Alert!
  • Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Puneţi toate ingredientele, cu excepţia zahărului, într-o tigaie adâncă sau într-o cratiţă. Lăsaţi amestecul să fiarbă încet până se înmoaie bucăţile de dovleac şi de ghimbir. Adăugaţi apoi zahărul şi amestecaţi constant până când se dizolvă complet. Abia acum puteţi să mai adăugaţi puţină scorţişoară sau ghimbir, după gust. Lăsaţi compoziţia să fiarbă în clocot şi amestecaţi din când în când. Dulceaţa se va îngroşa treptat în aproximativ o oră de stat pe foc. Pentru ca dulceaţa să reziste o perioadă mai lungă de timp, umpleţi borcanele, închideţi-le bine cu capace şi apoi fierbeţi-le la bain-marie pentru 20-30 de minute.

 

Vezi si reteta pentru dulceața de gutui:

Dulceata de gutui este un deliciu, poate fi consumata goala, pe paine dar mai ales in clatite.
Am primit de sora mea o plasa de gutui, din care am facut amandoua dulceata.
Ingredientele necesare sunt:
1 kg gutui dupa ce au fost rase, 3 pahare cu apa,1 kg zahar, jumatate de lamaie stoarsa.
Mod de preparare:

Gutuile se spala de puf, se curata de coaja si se scoate cotorul. Se dau pe razatoare pe ochiurile mari, asa cum am facut eu (mai bine zis le-am bagat la robot, sau se taie cubulete mici.
Se pun la fiert apa împreună cu zahărul şi când începe să se îngroaşă (cca 30 min) se adaugă gutuile.
Se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, adaugam zeama de lamaie si o mai lasam la foc până când o picătură de sirop pusă pe o farfurie se întăreşte şi nu curge.
Intre timp bagam borcanele in cuptor sa se sterilizeze si le lasam acolo cam 15-20 minute.
Punem dulceata în borcane, fierbinte fiind, se pun capacele, apoi se întorc cu gura în jos.
Se acopera borcanele cu prosoape pana la racire.

Dacă v-au plăcut aceste rețete și doriși să vă aprovizionați cămara cu bunătăți pentru iarnă, aratati mai departe si prietenilor!

 

Sursa:adevarul.ro

gatesteinteligent.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mâncărică de cartofi cu ardei și pătrunjel

Mâncare de rădăcinoase cu roșii și spanac:

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!
Generale

Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact