joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Dulceață de dovleac plăcintar, o bunătate pe care trebuie să o prepari în toamna aceasta

Dulceață de dovleac plăcintar, o bunătate pe care trebuie să o prepari în toamna aceasta

Dulceață de dovleac plăcintar, o bunătate pe care trebuie să o prepari în toamna aceasta

Toamna se numără dovlecii, dar în loc să-i folosim ca să facem felinare de groază pentru noaptea de Halloween, am putea să transformăm miezul aromat într-o dulceaţă delicioasă.

Dovleacul plăcintar este foarte gustos şi copt, nu mai vorbim de plăcinta de dovleac, dar ca dulceaţă întinsă pe o felie de pâine caldă este senzaţional. Aşa că ar merita ca pe lângă clasicele borcane cu dulceaţă de prune, vinşine sau gutui să-i surprindeţi pe cei dragi şi cu o dulceaţă de dovleac.

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Ingrediente:

1,5 kg pulpă de dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat bucăţi, 100 g ghimbir proaspăt
300 g suc de lămâie şi coajă rasă, 200 g suc proaspăt de portocală, 1 limetă din care stoarcem sucul
1 baton de scorţişoară sau jumătate de linguriţă praf de scorţişoară, 1 litru de apă, 1 kg de zahar

Mod de preparare:

Puneţi toate ingredientele, cu excepţia zahărului, într-o tigaie adâncă sau într-o cratiţă. Lăsaţi amestecul să fiarbă încet până se înmoaie bucăţile de dovleac şi de ghimbir. Adăugaţi apoi zahărul şi amestecaţi constant până când se dizolvă complet. Abia acum puteţi să mai adăugaţi puţină scorţişoară sau ghimbir, după gust. Lăsaţi compoziţia să fiarbă în clocot şi amestecaţi din când în când. Dulceaţa se va îngroşa treptat în aproximativ o oră de stat pe foc. Pentru ca dulceaţa să reziste o perioadă mai lungă de timp, umpleţi borcanele, închideţi-le bine cu capace şi apoi fierbeţi-le la bain-marie pentru 20-30 de minute.

 

Vezi si reteta pentru dulceața de gutui:

Dulceata de gutui este un deliciu, poate fi consumata goala, pe paine dar mai ales in clatite.
Am primit de sora mea o plasa de gutui, din care am facut amandoua dulceata.
Ingredientele necesare sunt:
1 kg gutui dupa ce au fost rase, 3 pahare cu apa,1 kg zahar, jumatate de lamaie stoarsa.
Mod de preparare:

Gutuile se spala de puf, se curata de coaja si se scoate cotorul. Se dau pe razatoare pe ochiurile mari, asa cum am facut eu (mai bine zis le-am bagat la robot, sau se taie cubulete mici.
Se pun la fiert apa împreună cu zahărul şi când începe să se îngroaşă (cca 30 min) se adaugă gutuile.
Se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, adaugam zeama de lamaie si o mai lasam la foc până când o picătură de sirop pusă pe o farfurie se întăreşte şi nu curge.
Intre timp bagam borcanele in cuptor sa se sterilizeze si le lasam acolo cam 15-20 minute.
Punem dulceata în borcane, fierbinte fiind, se pun capacele, apoi se întorc cu gura în jos.
Se acopera borcanele cu prosoape pana la racire.

Dacă v-au plăcut aceste rețete și doriși să vă aprovizionați cămara cu bunătăți pentru iarnă, aratati mai departe si prietenilor!

 

Sursa:adevarul.ro

gatesteinteligent.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Tuspais, o rețetă bănățeană sănătoasă deosebit de gustoasă pe care trebuie să o încerci

Urmatorul Articol

Mâncare de rădăcinoase cu roșii și spanac:

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Mâncărică de cartofi cu ardei și pătrunjel

Mâncare de rădăcinoase cu roșii și spanac:

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version