Falafelul este un preparat de post foarte aromat și sățios care poate fi mâncat cu încredere în perioada unui post mai mare sau în zilele de post. Se prepară rapid și contine ingrediente sănătoase pentru corpul nostru.Iată cum se prepară:
Ingrediente: 1 conserva de naut, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o legatura patrunjel tocat, 1 lingurita chimen macinat, o felie de paine, 1 lingura faina
sare si piper.
Mod de preparare:
Amestecă năutul cu o ceapă mică tocată marunt, 2 caței de usturoi rași, o legătură de pătrunjel tocat, o linguriță de chimen măcinat (sau îl puteți zdrobi intr-un mojar), o felie de paine inmuiata in apa si o lingura de faina (+ sare, piper, niste ardei iute tocat dupa gust). Formeaza chiftelute rotunde, da-le prin pesmet, ca sa fie mai crocante, si prajeste-le in tigaie cu putin ulei. Se poate servi cu salata de vară, cu salată verde sau o altă garnitură preferată de tine.
Vezi si reteta pentru chifteluțe din cartofi si ciuperci.
Ingrediente: 1 kg cartofi, 200 g ciuperci, 70 g făină, 2 legături mărar, 4 căţei usturoi, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi fierbi, până intră uşor furculiţa în ei. Între timp, speli ciupercile şi mărarul şi le toci. După ce s-au fiert, laşi cartofii la răcit, apoi îi faci piure. Peste ei pui mărar, ciuperci, sare şi piper, după gust, şi usturoiul pisat.
Amesteci bine, adaugi şi făină (trebuie să laşi puţină ca să faci chifteluţele), după care omogenizezi compoziţia. Formezi chifteluțe, le treci prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi aproximativ 5 minute sau până se rumenesc.
Cartofi zdrobiți la cuptor, aromați cu sos pesto
Crocanți pe deasupra și moi în interior, cartofii zdrobiți la cuptor se prepară foarte ușor, iar în combinație cu usturoi și sos pesto se transformă într-un adevărat deliciu. Îi poți servi așa cum sunt sau ca și garnitură, alături de o salată de primăvară.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi zdrobiți la cuptor
Ingrediente: 10-12 cartofi noi, în coajă, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, după gust, piper, după gust, pătrunjel, după gust
Pentru sos pesto: 3 căței de usturoi, pisați, 350 g frunze de busuioc, mărunțite, 2 linguri semințe de pin, zeama de la ½ lămâie, 40 ml ulei de măsline
sare, după gust
Încălzești cuptorul la 200 de grade. Speli cartofii și îi pui la fiert în apă cu o linguriță de sare, timp de 20 de minute. Îi așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi zdrobești ușor cu o lingură. Îi ungi cu uleiul de măsline și presari peste ei sare și piper, după gust.
Dai la cuptor aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Pentru sos, dai la blender toate ingredientele, lăsând uleiul la final și adaugi puțină apă călduță, dacă iese prea gros. Torni peste cartofi. Se servesc cu pătrunjel tocat pe deasupra.
Pofta buna! Daca ti-au placut retetele, arata-le si prietenilor!
Sursa:clickpoftabuna.ro