Pentru că ador găluștele, deși le-am descoperit după perioada copilăriei, astăzi îți prezint o rețetă simplă și rapidă de a-ți face găluște ori de câte ori ai poftă, fără a te duce să cauți cu disperare așa cum făceam eu prin Brașov și patiserii din tot orașul.
Ingrediente:
- Anunț de amploare la nivel mondial: declarația recentă a lui Emmanuel Macron
- Schimbare majoră pentru pensionarii care au cotizat înainte de 1990! Statul pregătește o decizie fără precedent
- Decizia surprinzătoare a Lianei Arsenie, șefa Curții de Apel București, în mijlocul scandalului din justiție. Cum a reacționat judecătoarea după protestele din toată țara
Pentru pesmet:
- 150 g pesmet
- 2 linguri zahar
- 50 g unt
Pentru galuste:
- „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
- Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
- Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
- 700 ml iaurt
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat ( 160 g)
- 1 varf de cutit sare
- 2 oua
- 200 g gris
Pentru servit dupa gust si preferinta:
- scortisoara/ cacao
- dulceata preferata
- fructe proaspete
- ciocolata topita
Mod de preparare:
Pentru pesmet rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte.
Pentru galuste puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor.
Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustele sub forma de bile
cu ajutorul a doua linguri.
Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet.
Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit.
Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata.
Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita, nutella.
















