Gogoșile cu smântână, amintirea dulce a copilăriei mele și pe care nu o voi uita vreodată, pentru că am reînceput să le fac și copiilor mei această rețetă magică. Mai trebuie să menționez că sunt înnebuniți după ele? Sunt absolut delicioase și se fac repede. Eu mi le amintesc ca pe un răsfăț de sâmbătă, căci așa mi le făcea bunica, dar eu le fac copiilor mei des, la cerere! Iată cum se pregătesc!
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 cană de smântână
- sare
- drojdie cât o nuca
- 4 ouă
- 1 cană ulei
- 200 g zahăr
- esenţe după gust
Mod de preparare:
- Pericol ascuns în farfurie! Acest aliment rămâne ore întregi în stomac și poate fi nociv pentru sănătate
- Legea îți dă dreptul să devii proprietar prin posesie îndelungată: ce trebuie să știi dacă ai un teren fără acte
- Cât te costă să construiești o casă de 90 mp, parter, în 2025: Prețuri actualizate pentru materiale și manoperă
Se cerne făină şi se lasă într-un castron adânc.
Se freacă spumă ouăle întregi cu zahărul, se adaugă smântână, sare şi drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr până când devine fluidă.
Acest amestec se pune peste făină , se frământă un sfert de ora un aluat potrivit, adăugând treptat uleiul şi aromele.
Se lasă aluatul să crească o ora la cald. Se întinde o foaie din aluat şi se taie diferite forme geometrice , care se vor rumeni în ulei încins pe ambele părţi.
Se scot pe un platou în care am pus hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr.