Gogoșile cu smântână, amintirea dulce a copilăriei mele și pe care nu o voi uita vreodată, pentru că am reînceput să le fac și copiilor mei această rețetă magică. Mai trebuie să menționez că sunt înnebuniți după ele? Sunt absolut delicioase și se fac repede. Eu mi le amintesc ca pe un răsfăț de sâmbătă, căci așa mi le făcea bunica, dar eu le fac copiilor mei des, la cerere! Iată cum se pregătesc!
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 cană de smântână
- sare
- drojdie cât o nuca
- 4 ouă
- 1 cană ulei
- 200 g zahăr
- esenţe după gust
Mod de preparare:
- Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
- Ce semnifică apariția cârceilor nocturni la picioare – cauza la care nu te-ai fi gândit
- Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
Se cerne făină şi se lasă într-un castron adânc.
Se freacă spumă ouăle întregi cu zahărul, se adaugă smântână, sare şi drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr până când devine fluidă.
Acest amestec se pune peste făină , se frământă un sfert de ora un aluat potrivit, adăugând treptat uleiul şi aromele.
Se lasă aluatul să crească o ora la cald. Se întinde o foaie din aluat şi se taie diferite forme geometrice , care se vor rumeni în ulei încins pe ambele părţi.
Se scot pe un platou în care am pus hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr.














