Această înghețată face parte din categoria rețetelor raw-vegan, obținute din ingrediente vegetale, fără preparare termică.
Aveți nevoie doar de fructe, miere și lapte vegetal, și desigur, de un blender pentru a mixa compoziția.
Noi am folosit o combinație savuroasă de piersici și banană, și lapte de cocos, care dă mai multă cremozitate compoziției.
Laptele de vacă, iaurtul sau smântâna nu prea merg amestecate cu fructe, deoarece pot provoca balonare, fermentație sau alte tulburări digestive, mai ales la cei sensibili.
Este o înghețată cremoasă, pufoasă, gustoasă și ideală pentru copiii și adulții care vor să mănânce dulciuri sănătoase, fără riscuri pentru sănătate sau pentru greutatea corporală.
Înghețată de piersici și banană
Ajustați cantitățile ingredientelor după plac. Noi am folosit 3 piersici, dar erau suficiente 2 pentru 4 porții. Puteți renunța la banană și folosi doar piersici.
Ingrediente: 2 piersici, 1 banană, 150 ml de lapte de cocos (sau alt lapte vegetal), 4 linguri de miere.
Mod de Preparare:
Spălați piersicile, tăiați-le cubulețe și puneți-le în blender. Adăugați banana decojită și tăiată și ea bucăți. Turnați laptele și mierea și mixați câteva secunde, până la omogenizare.
Gustați să vedeți dacă este suficient de dulce. Cu cât mai coapte sunt fructele, cu atât mai dulce va fi înghețata.
Puteți adăuga și arome adiționale, precum esență/extract de vanilie, portocale sau lămâie.
Turnați compoziția în forme speciale, prevăzute cu un dop cu băț, le găsiți în diverse magazine.
Dacă nu aveți forme speciale de înghețată, puteți folosi pahare simple de plastic. Umpleți-le pe trei sferturi sau pe jumătate cu compoziția de înghețată și inserați în mijloc câte un bețișor de lemn.
Profitați de sezonul piersicilor. Puteți folosi și alte fructe în loc, precum caise, pepene galben, ananas sau mango. Această înghețată se poate prepara doar din banane.
Dacă ți-a plăcut distribuie și prietenilor!
Sursa: Lataifas.ro