joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Preparate de post » Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine

De post! Singura maioneză sănătoasă! Nu îngrașă! O faci în 2 minute! Iată rețeta:
E de post. E vegană. E sănătoasă, plină de antioxidanți. E extrem de rapidă – se face în 30 de secunde. Se face din ingrediente puține. Ce să vrei mai mult de la o maioneză?

Ingrediente necesare:

Vezi și...

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

2 avocado, 3 linguri ulei de măsline presat la rece, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri de apă
sare de mare

Mod de preparare:

Scoate sâmburele de la avocado, pune crema într-un bol mai mare.
Adaugă restul ingredientelor, treptat, în timp ce amesteci cu ajutorul unui mixer. Bate timp de 30 de secunde până devine mătăsos și cremos.
Pune într-un borcan care se închide etanș și depozitează la frigider.
Se poate servi ca și maioneza obișnuită, la diferite mâncăruri și la salata boeuf, de post!
***
Beneficiile consumului de avocado
Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante.

Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul.

Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana.

Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g.

Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi nutrientii importanti din hrana.

Specialistii recomanda celor care urmeaza o dieta saraca in proteine, sa le inlocuiasca prin consumul sporit de grasimi sanatoase, regasite din plin in avocado, ulei de cocos, masline, ulei de masline, unt sau nuci.

Un fruct de avocado contine in jur de 22,5 g de grasimi, dintre care doua treimi sunt mononesaturate (benefice sanatatii). O calitate importanta a fructelor de avocado este ca acestea contin foarte putina fructoza (asociata cu predispozitia spre ingrasare) si circa 20 de nutrienti esentiali, precum fibrele, potasiul (intr-o cantitate dubla comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic.

In contextul numarului mare de substante care promoveaza starea de sanatate a organismului, este lesne de inteles de ce fructele de avocado au o lista atat de lunga de beneficii, odata ce sunt introduse in alimentatie

– au proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.

– au capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale, potrivit cercetatorilor japonezi, coordonati in cadrul unui studiu de catre profesorul Hirokazu Kawagishi;

– contin anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral;

– ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) si la reducerea celui rau (LDL), precum si la diminuarea numarului de trigliceride in sange;

– mentin sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, doua substante care regleaza nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de imbolnavire cardiaca); intrucat contin vitamina E, glutation si grasimi mononesaturate, fructele de avocado protejeaza inima si sustin activitatea cardiaca;

– regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu;

– protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, prin fitonutrientii furnizati (polifenoli si flavonoizi), deci scad riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii si degenerative;

– imbunatatesc vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteina (ce previne si stopeaza degenerarea maculara asociata cu inaintarea in varsta si cataracta);

– regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, reducand rezistenta la insulina a organismului, prin grasimile sanatoase si fibrele solubile continute;

– previn malformatiile congenitale (precum defectele de tub neural sau spina difida), gratie acidului folic furnizat din plin organismului (250 g de avocado pe zi asigura femeilor insarcinate 23% din doza de acid folic recomandata zilnic);

– reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin continutul de acid folic (studiile au demonstrat ca aceasta substanta s-a dovedit utila in prevenirea comotiilor cerebrale);

– previn cancerul de prostata si de san, intrucat sunt bogate in acid oleic, un compus care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor doua organe;

– intarzie procesul de imbatranire a organismului, prin antioxidantii din compozitie (in special glutationul), care intaresc sistemul imunitar, protejeaza celulele si echilibreaza functiile sistemului nervos;

– combat halena, curatand sistemul intestinal si regland cantitatea de toxine din organism, precum si inlaturand fenomenul de gura uscata;

– sporesc capacitatea corpului de a absorbi nutrienti importanti pentru vedere si sanatatea pielii, in special carotenoizi (betacarotenul si licopenul);

– trateaza diverse afectiuni dermatologice (psoriazisul in special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii;

– infrumuseteaza pielea si parul, conferindu-le stralucire si vitalitate (de aceea fructele de avocado sunt folosite si in multe masti cosmetice);

– ajuta persoanele subponderale sa creasca in greutate in mod sanatos si armonios (100 de g de avocado contin 200 de calorii), ajutand la dezvoltarea tesutului muscular si nu la acea a tesutului gras (asa cum se intampla prin consumul de grasimi saturate si zaharuri);

– mentin sanatatea sistemului digestiv, prin continutul de fibre insolubile (75%) si solubile (25%); fibrele insolubile curata colonul si previn constipatia si cancerul colorectal, pe cand cele solubile regleaza apetitul (prelungind senzatia de satietate mai mult decat alte alimente);
– cresc densitatea osoasa, prin continutul bogat in vitamina K (asadar, previn osteoporoza si ajuta sistemul osos al copiilor sa se dezvolte in mod optim);

– accelereaza metabolismul, datorita complexului de vitamine B;

– previn pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer, deoarece sunt o sursa bogata de vitamina E, substanta care neutralizeaza radicalii liberi ce distrug celulele creierului si care stimuleaza procesul de alcatuire a proteinelor;

Fructele de avocado pot fi consumate crude, in salate sau individual, asezonate cu sare si piper, sirop de artar sau diverse ierburi aromatice si condimente. Ele mai pot consumate si in locul grasimilor folosite la gatitul preparatelor coapte (substituind uleiul, untul etc.).

Fructele de avocado pot fi consumate si ca desert, in diferite retete de prajituri sau shake-uri proteice, preparate la blender.

Sursa: http://retete.unica.ro; sfatulmedicului.ro.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Mănânci și nu te mai poți opri! Salata de dovlecei cu maioneză este mereu în topul preferințelor la orice masă

Urmatorul Articol

Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Salată de pui cu telemea
Diete

Salată de pui cu telemea

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri
Sănătate

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei
Sănătate

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Urmatorul Articol
Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version