Ingrediente – 4 portii
500 gr ciuperci champignon, 200 gr masline, 2 cepe
100 ml vin alb, roze – supa de legume sau apa, 200 ml suc de rosii sau 500 gr rosii proaspete date pe razatoare, 1 foaie de dafin, sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei, zeama de la o jumatate de lamaie,
1 lingura de zahar (optional), patrunjel verde
Mod de Preparare:
Ciupercile se spala si se taie feliute, apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Ceapa se taie marunt.Intr-o tigaie incapatoare se caleste ceapa in putin ulei, apoi se pune sucul de rosii si se lasa sa fiarba cateva min, se adauga ciupercile, apoi maslinele. Dupa cateva minute adaugam vinul, condimentam cu sare si piper dupa gust si punem si frunza de dafin la fiert alaturi de celelalte ingrediente. Daca vi se pare un pic prea acra mancarea din cauza sucului de rosii sau a vinului, puteti pune 1 lingura de zahar.
Lasam sa fiarba pentru 10-15 min, apoi se introduce vasul in cuptorul incins pentru inca 15 min la 180 de grade,
Cand se serveste, garnisim preparatul cu patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Sursa: farfuriavesela.ro
Vezi si reteta pentru placinta cu ciuperci si marar:
Ingrediente: un pachet foi de placinta, 500 g ciuperci, o ceapa mica, 100 g branza feta, 2 oua, sare, piper, boia, ulei, 1 legatura de marar.
Mod de preparare: Se curata, spala si toaca ciupercile si ceapa si se calesc impreuna in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca. Intre timp punem jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unse intre ele cu ulei. Daca foile sunt mai mari decat tava se incretesc. Ciupercile racite se amesteca cu branza data pe razatoare si ouale batute.
Se pune umplutura de ciuperci peste primul rand de foi, se presara boia de ardei. Se aseaza celelalte foi unse cu ulei intre ele, se pensuleaza cu ou batut, se portioneaza placinta si se coace in cuptor la temperatura medie.
Pofta buna!
Sursa:retetelemamei.ro
Vezi si reteta pentru pateuri cu branza de casa:
Pateurile cu branză sunt una dintre gustările noastre preferate. Deși sunt patiserii la orice colț de stradă, nimic nu se compară cu siguranța și gustul savuroaselor pateuri cu brânză de casă. Mirosul pe care îl simți în propria bucătărie nu poate fi reprodus de nicio patiserie, drept urmare îți prezentăm o rețetă de pateuri cu brânză, bună, bună de tot! De asemenea le pitem face fix după gustul nostru, adica cu aluat bun, cu muuulta branza si pe care le putem servi la scurt timp dupa ce le-am scos din cuptor. Pateurile cu branza se fac cu aluat foietaj, care poate fi un foietaj din comert dar, daca aveti timp la dispozitie, va recomand din suflet sa preparati acasa aluatul foietaj pentru ca este mult mai gustos si fara chimicalele aferente. Este usor de preparat dar necesita ceva timp pentru odihna si racirea aluatului.
Să începem!
Ingrediente:
Pentru umplutura:300 gr branza, 1 ou, putin lapte
Mod de preparare:
Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.
Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori, doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga – dreapta,dreapta – stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere sau o limomadă sunt bine venite!
Pofta buna!
Dacă ți-a plăcut rețeta distribuie și prietenilor!