sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Tocaniță de cartofi tradițională cu carne de pui și pătrunjel

Tocaniță de cartofi tradițională cu carne de pui și pătrunjel

in Fel principal
Tocaniță de cartofi tradițională cu carne de pui și pătrunjel

O tocanita perfecta pentru aceasta perioada, la care merge neaparat un pahar de vin rosu.

Ingrediente:6 catei de usturoi, 6 cartofi medii, ulei de masline, 1 legatura de patrunjel, 1 cana de vin alb, sare si piper, 1 caserola de pulpe de pui superioare.

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Mod de preparare: Incinge ulei intr-o cratita si pune pulpele de pui condimenatate la prajit.Cand prind o culoare aurie, adauga usturoiul tocat, amesteca carnea de pui cu usturoi si toarna 1 cana de vin deasupra. Adauga cartofii taiati cubulete fierti si lasa-i pe foc, aproximativ 15 minute, iar apoi presara sare dupa preferinta. Cand sunt gata, presara patrunjel deasupra si serveste-i cu mare pofta. Un preparat care merita degustat cu toata familia.

Daca ti-a palcut, arata reteta si prietenilor. Pofta buna!

 

Vezi și rețeta pentru tocăniță de ciuperci:

Ingrediente:500 de grame de ciuperci proaspete (champignon, se pot folosi orice ciuperci vă sunt pe plac – gălbiori, ciuperci brune, pleurotus etc.), 100 de grame de ceapă (1 ceapă mare, eu am folosit o ceapă roșie de mărime medie și 1 fir de ceapă verde în completare), 1-2 căței de usturoi (după cât de mari sunt și după cât de usturoiat vă place), 100-150 de grame de ardei (eu am folosit 2 ardei mici, unul roșu și unul galben, împreună au avut 130 de grame, gata curățați de cotor și semințe), 30 de ml de ulei, 150 ml de passata de roșii sau 2 roșii mari, opărite, decojite de pieliță și tăiate în cuburi
1 legătură de pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare:

1. Se curăță și se toacă ceapa și se zdrobește usturoiul. Ardeii se taie fâșii sau cubulețe, cum preferați, eu i-am lăsat în bucăți măricele, ca să își păstreze ceva din textură și pentru că mi s-au părut că au culori foarte frumoase. Ciupercile se curăță bine și se taie în sferturi sau jumătăți (după cât sunt de mari).
2. Se încinge pe foc mediu o tigaie sau o cratiță largă, încăpătoare, se adaugă uleiul și apoi ceapa tocată și usturoiul zdrobit, presărându-se de la început și cu puțină sare. Se călește 2-3 minute, cât să înceapă să se înmoaie ceapa.
3. În tigaie se adaugă ardeiul, se amestecă, se reduce focul și se călesc legumele în continuare timp de 6-7 minute. Atenție, nu urmărim să le rumenim, doar să se înmoaie, așa că e bine să supraveghem tigaia în acest răstimp și să mai amestecăm din când în când.

Poftă bună!

 

Vezi si reteta pentru gulas din carne de curcan:

Recunosc, visez demult sa fac un gulas la ceaun, in curte, la foc de lemne, insa pana atunci mai e cale lunga. Iubesc aceasta mancarica de cand sunt mica, si-o prepar cum am vazut la mama. La reteta originala, din cate am citit, carnea folosita ar trebui sa fie de vacuta, dar mi se pare mult mai gustos cu carne de curcan, mai ales ca eu nu gatesc cu afumatura sau carne de porc. Voi puteti s-o faceti cu ciolan afumat, n-am nimic impotriva. Am putea spune ca sunt variatiuni pe aceeasi tema, unii prefera condimentat, altii picant sau cu multe galuste, sau…. puteti alege cum va place, nu e nimic batut in cuie. La mine comanda este „cu multe galuscute”.

Ingrediente:1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1ardei gras rosu, 1 morcov, 3, 4 linguri ulei pentru calit, 300 gr piept de curcan, 1 cartof mare ( sau doi potriviti ), 2 linguri pasta de ardei, 1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita chilli, fulgi, 1/2 lingurita chimion ( optional ), 2 frunze de dafin, piper, sare, 1 lingura pasta de rosii,patrunjel.
Pentru galuste:2 oua, faina si gris in cantitati egale

Mod de preparare:

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o las sa se faca aurie, tin la ficatul meu ), apoi adaugam ardeiul gras taiat julienne si mai lasam putin pana se incorporeaza bine cu celelalte ingrediente.

2. Carnea spalata bine se taie cubulete si se pune la calit pana ce incepe sa se rumeneasca usor.

3. Peste ceapa adaugam carnea, cartofii taiati cubulete, foile de dafin, pasta de ardei, boiaua dulce si fulgii de chilli. Turnam doua pahare de apa ( cam 500 mililitri ) si lasam la fiert. Cand cartofii sunt aproape gata ( trebuie sa tinem cont ca vor mai fierbe impreuna cu galustile si nu trebuie sa se sfarame ) punem bulionul diluat cu putina apa si potrivim de sare si piper.

4. Pregatim galustile. Se bat doua oua cu putina sare adaugand pe rand cate o lingura de faina si una de gris pana ce obtinem un aluat consistent. Ca idee, galustile se pot face doar din faina, sunt chiar mai fine la gust. Se ia cate o lingurita de aluat si se toarna in gulas. Se lasa la fiert cateva minute, proband daca sunt moi. In mod normal, gulasul trebuie sa fie zemos, insa noua ne place putin mai scazut, de aceea l-am pus la cuptor 10-15 minute. La final, cine doreste, poate prasara patrunjel tocat.

TIPS-URI
1.Se poate prepara si cu carne de vita
2.Galustile se pot face doar din faina, nu neaparat amestec cu gris

Sursa:bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Mâncare de ciuperci cu măsline și pătrunjel

Urmatorul Articol

Cum se prepară iaurtul grecesc acasă. Uite care sunt cele două ingrediente de care ai nevoie!

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Urmatorul Articol
Cum se prepară iaurtul grecesc acasă. Uite care sunt cele două ingrediente de care ai nevoie!

Cum se prepară iaurtul grecesc acasă. Uite care sunt cele două ingrediente de care ai nevoie!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani
Timp Liber

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Garsoniera, business profitabil în marile oraşe. Sunt vânate chiar din stadiul de proiect studiouri de nici 40 de metri pătraţi...

Citeste mai mult
Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici