Fasolea cu costiță afumată este una dintre mâncărurile tradiționale preferate atât de români cât și de turiștii străini. O delicatesă tradițională, o combinație care nu poate fi înlocuită de alte mâncăruri, cu o savoare unică te îmbie la gastronomia autentică cu care ne mândrim peste tot în lume. Din păcate multă lume gătește fasole, dar nu toată lumea știe exact cum să o prepare ca să iasă delicioasă. Iată de ce ai nevoie pentru a surprinde pe oricine ar gusta din mâncarea pregătită de tine!
Ingrediente:
- Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
- Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
- Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
400 gr fasole boabe
1/2 telina mica
1 ceapa mare
1 morcov
5 linguri sos de rosii cu ardei
1/2 lingurita cimbru uscat
sare si piper dupa gust
70 ml ulei
500 gr costita (de casa)
5 fire de mărar verde
Mod de preparare:
Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 min se inlocuieste apa. Procedura se repeta de 2 ori.
Legumele (morcovul, telina, ceapa) se spala, se curata si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins si se adauga costita afumata
Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
In grasimea ramasa adaugam legumele si le calim 2-3 min.
Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 min.
Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile decostita.
Sosul trebuie sa acopere fasolea si costita.
Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 min – 180C , pana capata o crusta fina.
Se serveste cumarar taiat marunt. POFTĂ BUNĂ!
Dacă ți-a plăcut, distribuie și prietenilor!















