Mâncărică de ardei copți cu roșii

Mancarica de ardei este un preparat deosebit de gustos si sanatos. Se poate manca si in perioada postului, dar si in oricare zi, fiind o mancare usoara si in acelai timp satioasa. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Ingrediente:10 ardei (culori diferite), 2 cepe, 1 catel de usturoi, 2 conserve rosii cuburi (800 g), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri smantana vegetala, sare, piper, 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:
Coace ardeii pe plita, in tigaie sau la cuptor, pana ce se inmoaie bine. Curata-i si lasa-i deoparte. Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi caleste-le in uleiul de masline pentru 4-5 minute, agitand legumele constant, pentru a se gati uniform.
Pune ardeii taiati fasii lungi sau cuburi peste ceapa, adauga 4-5 linguri de apa si lasa tocanita la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute. Adauga rosiile cuburi si un praf de sare, amesteca bine si pune din nou capacul cratitei.
Dupa alte ~10 minute (mai adauga putina apa, daca e necesar), da tocanita de pe foc, potriveste-o de sare si piper, apoi presara patrunjelul tocat marunt.
Serveste tocanita de ardei copti cu o lingura de smantana/iaurt, daca mananci de dulce, sau cu putina smantana vegetala, daca tii post. Alaturi, poti servi si o portie de mamaliguta.
Sfat util:

✽ Daca ai ardei copti conservati, ii poti folosi pentru a prepara aceasta tocanita. Va dura chiar mai putin astfel, insa gustul va fi putin diferit.

Sursa:retetepractice.ro

Vezi si reteta pentru ardei cu branza si cascaval:

Ingrediente: 6 ardei graşi roşii, un pachet de brânză de vaci, 100 g de telemea, 3 linguri de smântână, 300 g de caşcaval, sare, piper, pătrunjel pentru decor.
Preparare: se spală ardeii şi se curăţă. Brânza de vaci se pune într-un castron, împreu­nă cu telemeaua rasă, cu 100 g de caşcaval ras, smân­tână, sare şi piper şi se amestecă până devine o cremă omo­genă. Compoziţia se împarte în şase şi se pune câte o parte în fiecare ardei. Peste cre­mă se pune caş­caval ras, până la umplerea ardeiului şi se deco­rează cu frunze de pătrunjel. Se servesc reci, ca aperitiv.

Vezi si reteta pentru ardei umplut cu carne:

Ingrediente: 2 kg de ardei gras, 500 g carne de porc şi 500 g carne de vită tocate, 200 g orez, o ceşcuţă de ulei, o legătură de verdeaţă, trei cepe, 250 ml de supă, două ouă, 50 ml de vin, sare, piper, 200 g de smântână.
Mod de preparare: ardeii se spală şi se curăţă de seminţe cu grijă, ca să nu se rupă. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă, iar orezul se spală şi se pune, de asemenea, la călit, 5 minute, cu o ceşcuţă de apă. Carnea tocată, verdeaţa tăiată mărunt, ceapa şi orezul călite se amestecă îm­­preună cu ouăle bă­tute spumă, cu sare şi piper. Compoziţia se o­mo­ge­­nizează şi se introduce în ardei. Aceştia se aşază în picioare, într-o cratiţă unsă cu ulei. Înainte de a fi băgaţi la cuptor, se toarnă peste ei supa, iar când sunt aproape gata, se stropesc cu vin. Se servesc fierbinţi, cu smântână.

 

Sursa:libertatea.ro

Exit mobile version