Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Minciunele, sunt desertul meu preferat si ce e cel mai bizar ca se fac foarte simplu, nimic nu este complicat la ele, dar gustul este exceptional. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente: 500-750 g de faina alba (cat cuprinde), 6 oua, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat pentru pudrat, 1 lingurita de sare

Mod de preparare:
Ouale se bat bine, se adauga sare si se amesteca cu faina. Se framanta aluatul de minciunele pana cand se obtine un aluat elastic care poate fi modelat usor. Se imparte aluatul pentru minciunele in mai multe bucati care se intind cu sucitorul sub forma unor foi potrivit de subtiri (cat mai subtiri). Se taie cu ajutorul unui cutit special in bucati de 2 cm latime si 6 cm lungime si se cresteaza la mijloc, coltul de sus se scoate prin crestatura si capata o forma mai speciala de fundita.

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Atenție, șoferi! Noua lege aduce amenzi uriașe de până la 2.900 de lei și suspendarea talonului dacă iarna nu aveți aceste două lucruri în mașină
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc pana cand uscatelele devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza caldute cu zahar pudra vanilat.
Uscatele dobrogene, fundite sau minciunele, crocante si foarte gustoase. Un desert preparat in casa cu un gust minunat de care ne vom aduce mereu aminte cu placere. Ceva dulce cu un gust si o aroma minunata care ne va aminti mereu de copilarie.
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru poale-n brâu:

  • Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
  • Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Poalele-n brau sunt preferatele mele si cel mai mult imi palce sa le prepar de sarbatori atunci cand ne adunam din toate colturile tarii acasa. Iata o retetea cu care nu vei da gres!

Ingrediente:
Pentru aluat dospit: 500 g faina, 200 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, 200 g zahar, 1 praf sare, 25 g drojdie

Pentru umplutura: 350 g branza de vaci, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta rom sau vanilie, 2 oua
3 linguri gris.

Pentru uns:1 galbenus, 3 linguri lapte

Mod de preparare:

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios.
Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei.

Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute.

Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată,apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros.

Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei şi o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate.

Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.

Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.

Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

Sursa:

preparatedevis.ro

retete.unica.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Plăcinta săracului de post. Fragedă și foarte gustoasă

Plăcinta săracului de post. Fragedă și foarte gustoasă

Ciorbă de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un aliat de nădejde în zilele de post

Ciorbă de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un aliat de nădejde în zilele de post

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact