Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Negresă de post după rețeta bunicii

Negresă de post după rețeta bunicii

Negresa este prăjitura mea preferată încă din copilărie pentru că este foarte gustoasă, aromată, pufoasă și are cacao, după care eu sunt înnebunită. Acum fie vorba între noi cui nu îi plac prăjiturile cu ciocolată? Încă nu cred că s-a născut acea persoană. Deși este o prăjitură de casă foarte ușor de pregătit, până să ajung la această rețetă simplă și clară recunosc că am încercat o mulțime de alte reșete, crezând că dacă pare mai complicat, este și mai bun. Greșit. O altă variantă pciocolata topita la be care aș recomanda-o este aceea cu ciocolată topită la bain marie, sau și mai simplu la cuptorul cu microunde, însă nu e de post.
Haide să vedem cum se prepară această prajitură delicioasă și ieftină cu care ne facem familia mai fericită!

Ingrediente:

430 gr făină, 250 gr zahăr, 200 ml apă plată, 50 ml cafea, 120 ml ulei, 100 gr cacao, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, 1 lingură oţet, foarte puţină sare, 1 esenţă de vanilie, opțional zahăr pudră pentru decor, 150 gr stafide.

  • Restricții la transferurile de bani: Noi reguli bancare interzic anumite tranzacții directe
  • Vești mari pentru pensionari! Câți bani vor primi în plus după 1 iulie
  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la treapăt mare. Tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.

Într-un bol mare cerne făină şi amestec-o cu cacaoa, zahărul, sarea, stafidele şi bicarbonatul de sodiu. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.
Toarnă peste compoziţia uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.
Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Las-o să se răcească și servește-o cu glazură de ciocolată sau pudră de zahărși taie-o în bucăți egale pentru a te bucura cu toți cei dragi!

Vezi și rețeta pentru negresă cu afine și bezea (nu este de post):

Ingrediente:
Blat: 200 g unt, 200 g zahăr, 5 gălbenuşuri, un praf de sare, 250 ml lapte, 3oo g făină, 50 g cacao extra, 1 praf de copt

Bezea:5 albuşuri, 200 g zahăr, un praf de sare, 1 borcănaş de gem (afine)

  • Tragedie pe Transfăgărășan: un motociclist a fost ucis de un urs în apropiere de barajul Vidraru
  • Mihai Leu a murit la 56 de ani. Sportul românesc pierde un campion legendar
  • Ce l-a ucis pe Mihai Leu
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.
După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine. Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.
Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.
Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.
Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Consumă asta și nu vei mai merge la medic niciodată! Vă readuce vederea, detensionează colonul și elimină grăsimea ficatului

Consumă asta și nu vei mai merge la medic niciodată! Vă readuce vederea, detensionează colonul și elimină grăsimea ficatului

Beneficiile pe care le are carnea de pui pentru copii

Beneficiile pe care le are carnea de pui pentru copii

Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta
Actualitate

Cum uzi corect roșiile pe timp de caniculă: greșeala care poate compromite recolta

Citeste mai multDetails
Actualitate

Florile pe care trebuie să le plantezi în grădină, în luna iulie. Vor înflori până toamna târziu și vor arăta superb

Citeste mai multDetails
Tragedie pe Transfăgărășan: un motociclist a fost ucis de un urs în apropiere de barajul Vidraru
Actualitate

Tragedie pe Transfăgărășan: un motociclist a fost ucis de un urs în apropiere de barajul Vidraru

Citeste mai multDetails
Povestea Anei Timofte, eleva care a avut curajul să creadă în munca ei
Actualitate

Povestea Anei Timofte, eleva care a avut curajul să creadă în munca ei

Citeste mai multDetails
Mai multe instituții bugetare, obligate să reducă personalul. Premierul cere restructurări masive în aparatul de stat
Actualitate

Mai multe instituții bugetare, obligate să reducă personalul. Premierul cere restructurări masive în aparatul de stat

Citeste mai multDetails
Mihai Leu a murit la 56 de ani. Sportul românesc pierde un campion legendar
Actualitate

Mihai Leu a murit la 56 de ani. Sportul românesc pierde un campion legendar

Citeste mai multDetails
Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare și reduce zilele de concediu suplimentar pentru bugetari
Actualitate

Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare și reduce zilele de concediu suplimentar pentru bugetari

Citeste mai multDetails
Ce l-a ucis pe Mihai Leu
Actualitate

Ce l-a ucis pe Mihai Leu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact