Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nu am gustat o prăjitură mai bună ca aceasta. Se numește Sumegi și nu se poate exprima în cuvinte cât este de delicioasă

Nu am gustat o prăjitură mai bună ca aceasta. Se numește Sumegi și nu se poate exprima în cuvinte cât este de delicioasă

Pentru a incepe saptamana cu forte proaspete, este nevoie neaparat sa degusti aceasta prajitura delicioasa cu nuca Sumegi De obicei gospodinele depun cel mai mult efort pentru ca să scoată din cuptor adevărate opere de artă. Asta nu înseamnă deloc că felurile principale sau ciorbele nu sunt și ele la fel de aspectuoase și mai ales delicioase ci pur și simplu dulciurile ne trezesc cu totul alte simțuri și ne fac să intrăm parcă într-o altă lume.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă de prăjitură cu nucă și cu ciocolată. În acest fel vei reuși să cuprinzi mai bine preferințele tuturor celor de acasă. De obicei această prăjitură este mai potrivită pentru sezonul rece pentru că este mult mai sățioasă decât altele care îți trezesc destul de repede senzația de foame. Dar dacă vei decide să o pregătești în această perioadă, nu vei da greș pentru că toată lumea care a făcut-o sau care a gustat-o spune că este foarte delicioasă și se mănâncă dintr-o înghițitură.

Este o prăjitură care doar pare că se face greu din cauza aspectului său foarte elaborat. Dar o pot încerca și femeile care nu sunt prietene cu telul.

  • Atenție, români cu case la curte! Vecinii vă pot reclama la primărie. Ce regulă trebuie respectată
  • Schimbări majore la salariile profesorilor: apar noi criterii de plată
  • Ce pensie încasează o româncă după 21 de ani de muncă în Italia ca îngrijitoare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Va trebui pentru început să te ocupi să faci blatul pentru care vei avea nevoie de 5 albușuri, 150 de grame de zahăr, 200 de grame de nuci măciinate, o lingură mare cu făină, esență de vanilie, și dacă îți pace, poți pune și esență de migdale.

Bate albușurie până obții o spumă tare. Adaugă apoi zahărul și continuă să bați compoziția până aceasta începe să strălucească. După aceea pune cele două tipuri de esență, nuca măcinată și lingura de făină. Amestecă foarte încet de jos în sus. pune ceea ce ai obținut într-o tavă pentru copt acoperită cu hârtie specială. Setează cuptorul la 160 de grade pentru aproximativ jumătate de oră. După ce s-a terminat timpul, scoate blatul și lasă-l să se răcească
Pentru crema de cacao vei folosi 5 gălbenușuri, 150 grame de zahăr, 30 de grame de cacao, 150 de grame de unt, și opțional aceeași esență de vanilie și 50 de grame de nuci măcinate.

Bate împreună gălbenușurile, zahărul și cacao. Pune compoziția la baie de abur și ai grijă să nu dea în clocot ci doar să devină mai densă. După ce scoți de pe foc vasul, adaugă în acesta untul și esența. Pune la rece crema până se întărește.

Revino la blatul copt și taie-l în 3 părți egale, pe vertical. Din vasul în care e crema scoate două linguri pe care le vei pune deasupra prăjiturii. Restul de cremă folosește-l în mod egal pentru cele trei părți de blat. La final poți să pui și nuca pentru decor. Și pune-o la rece pentru măcar câteva ore.

Vezi si reteta pentru prajitura cu blat de nuci si crema de lamaie:

Prăjitură cu blat de nuci si cremă de lămaie, este printre cele mai bune prăjituri de casa testate

  • Ministrul Muncii explică noile taxe pe pensii și promite măsuri de compensare prin vouchere la energie
  • Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
  • Premierul Ilie Bolojan cere adoptarea urgentă a măsurilor fiscale: „Nu există altă soluție”
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru blat:

6 albusuri, 90g zahăr, 150g nuci măcinate, 6 linguri de făină, 2 linguri de nuci tăiate mărunt, 10 linguri de lapte, un pliculet praf de copt, o lingură de cacao

Ingrediente pentru cremă

6 gălbenusuri, 150g zahăr,100ml lapte, un plic budinca de lamaie, sucul si coaja de la o lămaie, 150g unt cu 80% grăsime

Ingrediente pentru decor: 150g nuci măcinate

Mod de preparare:

Prepararea blatului. Se mixează albusurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se mixează pană devin o spumă tare, asemănătoare cu o bezea. Se incorporează in compozitie nucile măcinate, nucile tocate, cacaoa, făina amestecată cu praful de copt, laptele caldut si se amestecă bine cu o spatulă de jos in sus. Se tapetează o tavă cu dimensiunea 20x35cm cu hartie de copt si se toarnă compozitia. Se coace in cuptorul preancălzit la 180˚ circa 25-30 de minute. După ce blatul este copt se lasă să se răcească.

Prepararea cremei. Se mixează gălbenusurile cu zahărul pană se obtine o cremă omogenă. Laptele se amesteca cu praful de budinca, se adaugă in compozitie , galbenusurile, sucul de lămaie si coaja rasă de lămaie. Se amestecă bine si se pune compozitia rezultată la fiert amestecand continuu pană se ingroasă. După ce este suficient de ingrosată se ia de pe foc se lasă la răcit, si cand este suficient de rece se adaugă untul tăiat cubulete si se mixează pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii

Peste blatul de nucă răcit complet se intinde in strat gros crema de lămaie si se nivelează cu ajutorul unui cutit cu lama lată. Peste crema de lămaie se presară uniform nuca măcinată. Prăjitura se dă la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum se pregătește cea mai bună socată a  copilăriei. Gustul divin pe care toată familia îl așteaptă în fiecare vară

Cum se pregătește cea mai bună socată a copilăriei. Gustul divin pe care toată familia îl așteaptă în fiecare vară

Cum se repară maioneza de casă tăiată.

Cum se repară maioneza de casă tăiată.

Cum să cureți rapid congelatorul plin de gheață: metoda simplă cu apă clocotită
Actualitate

Cum să cureți rapid congelatorul plin de gheață: metoda simplă cu apă clocotită

Citeste mai multDetails
România trece la ora de iarnă mai devreme în 2025. Când se dau ceasurile înapoi
Actualitate

România trece la ora de iarnă mai devreme în 2025. Când se dau ceasurile înapoi

Citeste mai multDetails
Toți șoferii români care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei + permisul suspendat
Actualitate

Toți șoferii români care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei + permisul suspendat

Citeste mai multDetails
BOMBĂ în showbiz! Andi Moisescu ar fi divorțat după 22 de ani de mariaj cu Olivia Steer
Actualitate

BOMBĂ în showbiz! Andi Moisescu ar fi divorțat după 22 de ani de mariaj cu Olivia Steer

Citeste mai multDetails
Teo, momente critice la „Insula Iubirii”: după noaptea pasională cu Ella, a ajuns pe patul de spital
Actualitate

Teo, momente critice la „Insula Iubirii”: după noaptea pasională cu Ella, a ajuns pe patul de spital

Citeste mai multDetails
Ce spune numele tău despre tine? Legătura subtilă dintre litere, vibrații și destin
Actualitate

Ce spune numele tău despre tine? Legătura subtilă dintre litere, vibrații și destin

Citeste mai multDetails
29 august – Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce obiecte se pun sub pernă pentru noroc și protecție
Actualitate

29 august – Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce obiecte se pun sub pernă pentru noroc și protecție

Citeste mai multDetails
Actualitate

Vârsta începând cu care nu mai poți șofa. În ce condiții ești obligat să renunți la permis

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact