Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nuci de casă umplute cu cremă de cacao

Nuci de casă umplute cu cremă de cacao

Nucile, dulcele copilăriei mele și foarte probabil și dulcele copilăriei tale. Mi-aduc aminte că străbunica mea era expertă în acest desert delicios, și doar ea a știut secretul acestor figurine atât de bune care ne făceau sărbătorile mai frumoase și mai dulci. Când ea nu a mai fost am început cu disperare să redescopăr acel gust la toate târgurile, magazinele care vindeau astfel de produse, dar bineînțeles că nu suportau comparație cu cele făcute de mamaia. Drept urmare, am încercat mai multe rețete pentru a le putea pregăti chiar eu în casă și pentru a le oferi copiilor mei, un gust de neuitat.

Singura rețetă care se aseamana foarte mult cu cea a străbunicii o să v-o împărtășesc și vouă, așa că luați caietul și notați că este foarte prețioasă!

Ingrediente nuci umplute cu crema:

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
  • Zodia care nu se abține de la bârfe. Te critică pe la spate și ascunde multă viclenie
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Cojile de nuca:

4 oua
200 gr zahar
500 gr untura
1 lingurita otet
1200 gr faina

pentru crema:

  • Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

200 gr unt
200 gr zahar pudra
100 gr ciocolata amaruie
1 lingura cacao
esenta rom

pentru pudrat:

100 gr zahar pudra

Mod de preparare nuci umplute cu crema:

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam untura moale, la temperatura camerei si otetul.

 

Mixam pana la omogenizare.

Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat compact si usor lipicios. Mie mi-a intrat exct un kilogram si doua sute grame faina insa e posibil ca voua sa va trebuiasca mai mult sau mai putin, depinde de tipul de faina de cat de mari sunt ouale, etc. Asadar cel mai sigur adaugati faina putin cate putin. In caietul mamei era trecuta „faina cat cuprinde” dar fiindca de-a lungul timpului am observat ca nu va place acest termen am hotarat sa o cantaresc.

Dam la frigider pentru cel putin 30 minute aluatul apoi vom modela bilute. Cat de mari sunt bilutele depinde de marimea formei, ale mele au fost mici pentru ca forma este mica.

Asa cum spuneam am folosit forma mamei veche, de fonta, am lasat-o la incins pe aragaz, la foc mic apoi am uns-o cu putin unt. Asezam bilutele in forma.

Inchidem forma si presam usor si coacem nucile cca 1 minut pe fiecare parte direct pe ochiul de la aragaz la foc mediu. Cel mai sigur e sa verificati cand si cand sa nu le ardeti, acum se gasesc in comert forme din diverse materiale asadar difera timpul de coacere de la una la alta. La prima tura e posibil sa se lipeasca, de la a doua va merge totul struna si veti sti exact cat dureaza coacerea.

Fiindca am avut si forma de conuri de brad, am modelat si cateva batoane din aluat, le-am pus in forma si am presat.Le-am copt pe ambele parti.
Rasturnam cojile pe un platou si urmeaza munca ceamai grea curatarea marginilor. e depreferat sa faceti asta cat sunt calde inca fiindca va merge mult mai usor. Eu cat statea o tura la copt le curatam pe cele din tura anterioara.Pregatim crema. Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o crema fina. Adaugam cacao, esenta de rom si ciocolata topita. Eu am folosit un aparat pentru topit ciocolata, daca nu aveti un astfel de aparat o puteti topi la bain marie (puneti ciocolata intr-un vas aflat deasupra unui vas cu apa fiarta aflat pe foc si amestecati pana este complet topita).
Mixam pana la omogenizare. Daca este prea moale o dam putin la frigider cat sa se intareasca foarte putin (dar nu de tot) ca sa putem umple nucile cu ea.
Umplem nucile doua cate doua si apoi le dam prin zahar pudra. Eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie.
Asezam nucile pe un platou si le dam la rece. Le lasam cel putin pana a doua zi ca sa se patrunda si sa se inmoaie de la crema.
Sper sa rezistati, dar merita! Sigur iti vei bucura intreaga familie, dar si tie iti va fi raplatit efortul!
Poftă bună!

Sursă: caietulcuretete.com

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

5 trucuri ca să reduci consumul de pâine și să nu te îngrași

5 trucuri ca să reduci consumul de pâine și să nu te îngrași

Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție
Actualitate

Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare
Actualitate

Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact