Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nuci de casă umplute cu cremă de cacao

Nuci de casă umplute cu cremă de cacao

Nucile, dulcele copilăriei mele și foarte probabil și dulcele copilăriei tale. Mi-aduc aminte că străbunica mea era expertă în acest desert delicios, și doar ea a știut secretul acestor figurine atât de bune care ne făceau sărbătorile mai frumoase și mai dulci. Când ea nu a mai fost am început cu disperare să redescopăr acel gust la toate târgurile, magazinele care vindeau astfel de produse, dar bineînțeles că nu suportau comparație cu cele făcute de mamaia. Drept urmare, am încercat mai multe rețete pentru a le putea pregăti chiar eu în casă și pentru a le oferi copiilor mei, un gust de neuitat.

Singura rețetă care se aseamana foarte mult cu cea a străbunicii o să v-o împărtășesc și vouă, așa că luați caietul și notați că este foarte prețioasă!

Ingrediente nuci umplute cu crema:

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Cojile de nuca:

4 oua
200 gr zahar
500 gr untura
1 lingurita otet
1200 gr faina

pentru crema:

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

200 gr unt
200 gr zahar pudra
100 gr ciocolata amaruie
1 lingura cacao
esenta rom

pentru pudrat:

100 gr zahar pudra

Mod de preparare nuci umplute cu crema:

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam untura moale, la temperatura camerei si otetul.

 

Mixam pana la omogenizare.

Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat compact si usor lipicios. Mie mi-a intrat exct un kilogram si doua sute grame faina insa e posibil ca voua sa va trebuiasca mai mult sau mai putin, depinde de tipul de faina de cat de mari sunt ouale, etc. Asadar cel mai sigur adaugati faina putin cate putin. In caietul mamei era trecuta „faina cat cuprinde” dar fiindca de-a lungul timpului am observat ca nu va place acest termen am hotarat sa o cantaresc.

Dam la frigider pentru cel putin 30 minute aluatul apoi vom modela bilute. Cat de mari sunt bilutele depinde de marimea formei, ale mele au fost mici pentru ca forma este mica.

Asa cum spuneam am folosit forma mamei veche, de fonta, am lasat-o la incins pe aragaz, la foc mic apoi am uns-o cu putin unt. Asezam bilutele in forma.

Inchidem forma si presam usor si coacem nucile cca 1 minut pe fiecare parte direct pe ochiul de la aragaz la foc mediu. Cel mai sigur e sa verificati cand si cand sa nu le ardeti, acum se gasesc in comert forme din diverse materiale asadar difera timpul de coacere de la una la alta. La prima tura e posibil sa se lipeasca, de la a doua va merge totul struna si veti sti exact cat dureaza coacerea.

Fiindca am avut si forma de conuri de brad, am modelat si cateva batoane din aluat, le-am pus in forma si am presat.Le-am copt pe ambele parti.
Rasturnam cojile pe un platou si urmeaza munca ceamai grea curatarea marginilor. e depreferat sa faceti asta cat sunt calde inca fiindca va merge mult mai usor. Eu cat statea o tura la copt le curatam pe cele din tura anterioara.Pregatim crema. Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o crema fina. Adaugam cacao, esenta de rom si ciocolata topita. Eu am folosit un aparat pentru topit ciocolata, daca nu aveti un astfel de aparat o puteti topi la bain marie (puneti ciocolata intr-un vas aflat deasupra unui vas cu apa fiarta aflat pe foc si amestecati pana este complet topita).
Mixam pana la omogenizare. Daca este prea moale o dam putin la frigider cat sa se intareasca foarte putin (dar nu de tot) ca sa putem umple nucile cu ea.
Umplem nucile doua cate doua si apoi le dam prin zahar pudra. Eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie.
Asezam nucile pe un platou si le dam la rece. Le lasam cel putin pana a doua zi ca sa se patrunda si sa se inmoaie de la crema.
Sper sa rezistati, dar merita! Sigur iti vei bucura intreaga familie, dar si tie iti va fi raplatit efortul!
Poftă bună!

Sursă: caietulcuretete.com

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

5 trucuri ca să reduci consumul de pâine și să nu te îngrași

5 trucuri ca să reduci consumul de pâine și să nu te îngrași

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate
Actualitate

Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact