Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nuci de casă umplute cu cremă de cacao

Nuci de casă umplute cu cremă de cacao

Nucile, dulcele copilăriei mele și foarte probabil și dulcele copilăriei tale. Mi-aduc aminte că străbunica mea era expertă în acest desert delicios, și doar ea a știut secretul acestor figurine atât de bune care ne făceau sărbătorile mai frumoase și mai dulci. Când ea nu a mai fost am început cu disperare să redescopăr acel gust la toate târgurile, magazinele care vindeau astfel de produse, dar bineînțeles că nu suportau comparație cu cele făcute de mamaia. Drept urmare, am încercat mai multe rețete pentru a le putea pregăti chiar eu în casă și pentru a le oferi copiilor mei, un gust de neuitat.

Singura rețetă care se aseamana foarte mult cu cea a străbunicii o să v-o împărtășesc și vouă, așa că luați caietul și notați că este foarte prețioasă!

Ingrediente nuci umplute cu crema:

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Cojile de nuca:

4 oua
200 gr zahar
500 gr untura
1 lingurita otet
1200 gr faina

  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

pentru crema:

200 gr unt
200 gr zahar pudra
100 gr ciocolata amaruie
1 lingura cacao
esenta rom

pentru pudrat:

100 gr zahar pudra

Mod de preparare nuci umplute cu crema:

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam untura moale, la temperatura camerei si otetul.

 

Mixam pana la omogenizare.

Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat compact si usor lipicios. Mie mi-a intrat exct un kilogram si doua sute grame faina insa e posibil ca voua sa va trebuiasca mai mult sau mai putin, depinde de tipul de faina de cat de mari sunt ouale, etc. Asadar cel mai sigur adaugati faina putin cate putin. In caietul mamei era trecuta „faina cat cuprinde” dar fiindca de-a lungul timpului am observat ca nu va place acest termen am hotarat sa o cantaresc.

Dam la frigider pentru cel putin 30 minute aluatul apoi vom modela bilute. Cat de mari sunt bilutele depinde de marimea formei, ale mele au fost mici pentru ca forma este mica.

Asa cum spuneam am folosit forma mamei veche, de fonta, am lasat-o la incins pe aragaz, la foc mic apoi am uns-o cu putin unt. Asezam bilutele in forma.

Inchidem forma si presam usor si coacem nucile cca 1 minut pe fiecare parte direct pe ochiul de la aragaz la foc mediu. Cel mai sigur e sa verificati cand si cand sa nu le ardeti, acum se gasesc in comert forme din diverse materiale asadar difera timpul de coacere de la una la alta. La prima tura e posibil sa se lipeasca, de la a doua va merge totul struna si veti sti exact cat dureaza coacerea.

Fiindca am avut si forma de conuri de brad, am modelat si cateva batoane din aluat, le-am pus in forma si am presat.Le-am copt pe ambele parti.
Rasturnam cojile pe un platou si urmeaza munca ceamai grea curatarea marginilor. e depreferat sa faceti asta cat sunt calde inca fiindca va merge mult mai usor. Eu cat statea o tura la copt le curatam pe cele din tura anterioara.Pregatim crema. Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o crema fina. Adaugam cacao, esenta de rom si ciocolata topita. Eu am folosit un aparat pentru topit ciocolata, daca nu aveti un astfel de aparat o puteti topi la bain marie (puneti ciocolata intr-un vas aflat deasupra unui vas cu apa fiarta aflat pe foc si amestecati pana este complet topita).
Mixam pana la omogenizare. Daca este prea moale o dam putin la frigider cat sa se intareasca foarte putin (dar nu de tot) ca sa putem umple nucile cu ea.
Umplem nucile doua cate doua si apoi le dam prin zahar pudra. Eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie.
Asezam nucile pe un platou si le dam la rece. Le lasam cel putin pana a doua zi ca sa se patrunda si sa se inmoaie de la crema.
Sper sa rezistati, dar merita! Sigur iti vei bucura intreaga familie, dar si tie iti va fi raplatit efortul!
Poftă bună!

Sursă: caietulcuretete.com

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

Cremă de zahăr ars după rețeta mamei

5 trucuri ca să reduci consumul de pâine și să nu te îngrași

5 trucuri ca să reduci consumul de pâine și să nu te îngrași

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact