miercuri, 17 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Preparate de post » Onion Bhaji-Chifteluțe indiene de post cu ceapă

Onion Bhaji-Chifteluțe indiene de post cu ceapă

in Preparate de post, Rețete românești
Onion Bhaji-Chifteluțe indiene de post cu ceapă

Cel mai iubit aperitiv al indienilor este atât de ușor de făcut acasă! Extrem de aromat, crocant, ieftin și rapid! Perfect pentru cei care țin post și vegani, fără gluten… ce mai! De mâncat în cantități mari, pe nerăsuflate!

Ingrediente:1 ceapă galbenă, 2 cepe roșii, 2 căței de usturoi, 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță pătrunjel uscat, 1/2 linguriță boia picantă, 100 g făină, 1 vârf de linguriță bicarbonat, 60-80 ml apă, sare și piper după gust, ulei

Vezi și...

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

13 august 2019
Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

5 august 2019

Mod de preparare:
Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele.
Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.
Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva “chifteluțe“, având grijă să nu se lipească între ele, desigur.Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. (Da, le poți face și la cuptor, în tavă, ca să fie mai sănătoase).

Sursa:retete.unica.ro

Vezi si reteta pentru Chifteluțe de post din legume:

Imi plac chifteluţele din legume mai mult decât omoloagele lor din carne, aşa că le fac destul de des, atât în varianta de post, ca în reţeta de azi, cât şi în varianta de chifteluţe din legume cu ou. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, ambele variante sunt la fel de bune. Doar că la cele cu ou, fireşte, compoziţia se leagă mai uşor şi le fac mai rotunjoare, aşa cum se fac de obicei şi chifteluţele din carne.

Chifteluţele de post le fac foarte simplu, din legume crude date pe răzătoare şi sunt mai aplatizate ca să se coacă cât mai rapid şi în interior, să nu le ţin pe foc prea mult. Puteţi folosi orice legume aveţi la îndemână, în proporţiile preferate de voi.
Ingrediente:
1 morcov mare, 1 dovlecel, 1 felie de ţelină, 1 cartof, 1 ceapă micuţă, ½ ardei gras, ½ rădăcină de pătrunjel, un căţel de usturoi, aprox. 150 g de făină, sare şi piper după gust, mărar proaspăt tocat – opţional, ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Toate legumele spălate şi curăţate de coajă după caz, se dau pe răzătoarea cu găuri mari, iar usturoiul se pisează sau se trece prin presă.
Dovlecelul ras, fiind „cea mai apoasă” legumă, se presară cu puţină sare, apoi se pune într-o sită şi se apasă cu palmele pentru a elimina excesul de apă, după care se amestecă cu restul legumelor.
Opţional puteţi adăuga tot acum şi mărar sau pătrunjel verde tocat foarte fin.
Se adaugă sare şi piper după gust, apoi o lingură de făină care va absorbi apa lăsată de legume şi va ajuta la legarea compoziţiei. În funcţie de legumele folosite, e posibil să fie nevoie de un pic mai multă făină. Se frământă compoziţia ca să se omogenizeze şi să se lege.
Lăsaţi compoziţia deoparte 10-15 minute, timp necesar pentru ca făina să absoarbă apa din legume. Nu vă aşteptaţi să se lege la fel de bine precum chifteluţele din carne, dar va fi suficient cât să le puteti da o formă. Cu palmele uşor umede (sau unse cu foarte puţin ulei) se formează chifteluţe cât doriţi de mari, cât mai aplatizate ca să fim siguri că se vor coace şi legumele din interior.
Se dau chifteluţele prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Când sunt rumenite frumos, sunt gata. Se scot pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Sunt bune şi calde, dar mai ales reci sunt excelente.Le puteţi păstra 2-3 zile la frigider.
Reţeta asta de chifteluțe de post din legume crude ne salvează de multe ori în perioadele de post pentru că sunt perfecte la orice masă a zilei. Ba uneori le pun între două felii de pâine, cu o frunză de salată sau rondele de roşii, ardei gras, castravete, ce am la îndemână şi obţin astfel cel mai gustos sandviş de luat la pachet. Simplu şi foarte bun! Dacă v-a plăcut chifteluţele de post, nu uitaţi să vă salvaţi sau să vă tipăriţi reţeta şi eventual să o treceţi în meniul săptămânal.

Sursă:bucate-aromate.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Linte cu conopidă, o rețetă foarte sănătoasă de post, gătită fără untdelemn, doar din ingrediente naturale

Urmatorul Articol

Ciorbă de ciupercuțe cu pătrunjel și tarhon

Articole Similare

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

2 august 2019
Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

1 august 2019
Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

27 decembrie 2018
Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

23 decembrie 2018
Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

20 decembrie 2018
Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

20 decembrie 2018
Urmatorul Articol
Ciorbă de ciupercuțe cu pătrunjel și tarhon

Ciorbă de ciupercuțe cu pătrunjel și tarhon

Vremea

Articole Populare

  • Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Edi a murit în valurile mării. Avea doar 25 de ani și toată viaţa înainte. Urma să se căsătorească. Greşeala majoră pe care a făcut-o

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Mircea Badea a fost ARESTAT

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Doliu în lumea muzicii. A murit la doar 41 de ani

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cauza morții lui Florin Salam este șocantă! Nimeni nu se aștepta la așa ceva

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici