Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Paste cu pesmet și dulceață de zmeură, dulcele copilăriei și un bun desert pentru perioada postului

Paste cu pesmet și dulceață de zmeură, dulcele copilăriei și un bun desert pentru perioada postului

Pastele cu pesmet, sunt intotdeauna o optiune perfecta pentru atunci cand ai pofta de un dulce bun in perioada postului sau in orice alt moment.

Ingrediente: 300 g tăieţei laţi (fără ou, în perioada postului), 100 g pesmet, 80 g zahăr, 1/4 linguriţe scorţişoară, 2 linguri de ulei.
Modul de preparare: Se pun tăieţeii la fiert, cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie largă se incinge o lingură de ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mic, amestecând tot timpul. După ce pesmetul se rumeneşte, vă opriţi din amestecat. Când pesmetul este rumen (aprox. 5 minute), se adaugă zahărul şi scorţişoara. Se vor amesteca din nou.

Vezi si reteta pentru Spanac şi cartofi sote:
Ingrediente: 500 g spanac proaspăt (sau frunze de sfeclă), 3 cartofi, 3 căţei de usturoi, 50 ml ulei de măsline, sare, piper.
Modul de preparare: Se pune apa la fiert cu sare. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierb. Se adaugă spanacul curăţat şi spălat. Se lasă 2-3 minute la fiert. Frunzele de sfeclă au nevoie de 10-15 minute de fiert. Un căţel de usturoi se pisează în mojar. Se adaugă aproximativ 20 ml ulei şi se obţine o maioneză de usturoi. Într-o tigaie se adaugă ulei şi restul de usturoi tăiat subţire. Se vor scurge spanacul şi cartofii de apă şi se pun în tigaie. Se va condimenta cu sare şi piper. Se dau legumele la foc mare 5 minute. Se vor sfărâma cartofii cu dosul lingurii şi vor amesteca cu ulei de măsline. Se va adăuga mujdei de usturoi, se va amesteca şi se va lăsa pe foc 2-3 minute. Mâncarea este gata.

  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:tribuna.ro

 

Vezi si reteta pentru ciuperci cu spanac in sos de rosii:

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Daca tineti post, sigur cautati cate o reteta mai consistenta. Mie imi plac tare mult ciupercile, asa ca mereu fac cate ceva cu ele in post.

INGREDIENTE
500 gr ciuperci proaspete (sau 2 conserve), 1 ceapa, 200 gr spanac proaspat, 200 gr bulion, 2 linguri ulei, sare, piper negru macinat, marar proaspat

Mod de preparare Ciuperci si spanac in sos de rosii:

Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, apoi le taiem felii subtiri. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins putem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate felii. Punem un capac pentru 2-3 minute, apoi il inlaturam si amestecam usor in ciuperci pana zeama scade. Adaugam bulionul, sare, piper si spanacul spalat. Stingem focul si mutam amestecul intr-un vas termorezistent. Presaram mararul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, pana sosul scade.

Sursa: bcataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce se întâmplă când mănânci desert la prima oră. Toți iubitorii de dulciuri trebuie să afle asta!

Ce se întâmplă când mănânci desert la prima oră. Toți iubitorii de dulciuri trebuie să afle asta!

Cum să faci maioneză din lapte de soia în 5 minute, delicioasă

Cum să faci maioneză din lapte de soia în 5 minute, delicioasă

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate
Actualitate

Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact