Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Paste cu pesmet și dulceață de zmeură, dulcele copilăriei și un bun desert pentru perioada postului

Paste cu pesmet și dulceață de zmeură, dulcele copilăriei și un bun desert pentru perioada postului

Pastele cu pesmet, sunt intotdeauna o optiune perfecta pentru atunci cand ai pofta de un dulce bun in perioada postului sau in orice alt moment.

Ingrediente: 300 g tăieţei laţi (fără ou, în perioada postului), 100 g pesmet, 80 g zahăr, 1/4 linguriţe scorţişoară, 2 linguri de ulei.
Modul de preparare: Se pun tăieţeii la fiert, cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie largă se incinge o lingură de ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mic, amestecând tot timpul. După ce pesmetul se rumeneşte, vă opriţi din amestecat. Când pesmetul este rumen (aprox. 5 minute), se adaugă zahărul şi scorţişoara. Se vor amesteca din nou.

Vezi si reteta pentru Spanac şi cartofi sote:
Ingrediente: 500 g spanac proaspăt (sau frunze de sfeclă), 3 cartofi, 3 căţei de usturoi, 50 ml ulei de măsline, sare, piper.
Modul de preparare: Se pune apa la fiert cu sare. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierb. Se adaugă spanacul curăţat şi spălat. Se lasă 2-3 minute la fiert. Frunzele de sfeclă au nevoie de 10-15 minute de fiert. Un căţel de usturoi se pisează în mojar. Se adaugă aproximativ 20 ml ulei şi se obţine o maioneză de usturoi. Într-o tigaie se adaugă ulei şi restul de usturoi tăiat subţire. Se vor scurge spanacul şi cartofii de apă şi se pun în tigaie. Se va condimenta cu sare şi piper. Se dau legumele la foc mare 5 minute. Se vor sfărâma cartofii cu dosul lingurii şi vor amesteca cu ulei de măsline. Se va adăuga mujdei de usturoi, se va amesteca şi se va lăsa pe foc 2-3 minute. Mâncarea este gata.

  • Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Ce semnifică apariția cârceilor nocturni la picioare – cauza la care nu te-ai fi gândit
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:tribuna.ro

 

Vezi si reteta pentru ciuperci cu spanac in sos de rosii:

  • Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Daca tineti post, sigur cautati cate o reteta mai consistenta. Mie imi plac tare mult ciupercile, asa ca mereu fac cate ceva cu ele in post.

INGREDIENTE
500 gr ciuperci proaspete (sau 2 conserve), 1 ceapa, 200 gr spanac proaspat, 200 gr bulion, 2 linguri ulei, sare, piper negru macinat, marar proaspat

Mod de preparare Ciuperci si spanac in sos de rosii:

Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, apoi le taiem felii subtiri. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins putem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate felii. Punem un capac pentru 2-3 minute, apoi il inlaturam si amestecam usor in ciuperci pana zeama scade. Adaugam bulionul, sare, piper si spanacul spalat. Stingem focul si mutam amestecul intr-un vas termorezistent. Presaram mararul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, pana sosul scade.

Sursa: bcataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce se întâmplă când mănânci desert la prima oră. Toți iubitorii de dulciuri trebuie să afle asta!

Ce se întâmplă când mănânci desert la prima oră. Toți iubitorii de dulciuri trebuie să afle asta!

Cum să faci maioneză din lapte de soia în 5 minute, delicioasă

Cum să faci maioneză din lapte de soia în 5 minute, delicioasă

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate
Actualitate

Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact