Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Piftie de porc așa cum făcea bunica!

Piftie de porc așa cum făcea bunica!

Piftia de porc, sau răcitura de porc este unul dintre cele mai speciale preparate de pe masa de Crăciun. Piftia nu este pe placul tuturor, executată corect, piftia poate să fie un deliciu culinar. Deși rețeta diferă de la o parte în alta a țării, carnea delicioasă, usturoiul și sosul închegat sunt elementele principale ale piftiei.

Una dintre cele mai mari probleme pe care piftia o oferă gospodinelor este legată de închegare fără a folosi gelatină su alți întăritori din comerț. Rețeta de piftie adevărată nu necesită folosirea acestor artificii, exact așa cum făceau și bunicile noastre.

Ingrediente necesare pentru piftia de porc
jumătate de căpăţână de porc
2 picioare de porc
bucăți de șorici
2 morcovi (opțional)
o rădăcină de țelină
o linguriță boabe de piper
sare
6 căței de usturoi
Pentru a începe pregătirea preparatului, căpățâna de porc se taie în bucăți potrivite ca mărime. Vom avea nevoie de o oală mare, în care să încapă toată ingredientele. În oală se adaugă urechile, râtul, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, și picioarele de porc. De asemenea, se adaugă şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper.

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
  • Zodia care nu se abține de la bârfe. Te critică pe la spate și ascunde multă viclenie
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare piftie de porc
O greșeală pe care doriți să o evitați este legată de cantitatea de apă pe care o adăugați în oală. Toate ingredientele menționate mai sus trebuie să fie acoperite foarte bine. După fierbere, nu mai aveți voie să completați cu apă.

Puneți oala pe foc, la foc mic și lăsați să fiarbă foarte bine, îndepărtând constant spuma creată, până când carnea se despinde ușor de pe oase. După aceea, ingredientele trebuie scoase din oala mare, îndepărtând carnea de pe oase. În zeama rămasă, se adaugă usturoiul pisat și frecat cu sare. După un sfert de oră, compoziția trebuie să fie ușor lipicioasă.

Acum este momentul să verificați dacă piftia se va închega. Puneți o lingură din zeamă pe o farfurie și lăsați-o la frigider. Dacă se încheagă, piftia va ieși așa cum trebuie.

  • Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat
  • Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Carnea se împarte în mod egal în alte vase, în funcție de mărimea acestora. La baza recipientului se adaugă morcovul, tăiat în forma dorită, apoi carnea. Peste carne se adaugă zeama piftiei, trecută printr-o strecurătoare pentru a ieși clară. Recipientele se lasă în frigider peste noapte pentru a se închega.

Rețeta tradițională de piftie este simplă, iar preparatul delicios. Spor la gătit!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să îți construiești o casă cu un buget de 2.500 euro maxim:

Cum să îți construiești o casă cu un buget de 2.500 euro maxim:

Brânză făcută în casă cu 1 litru de lapte, jumătate de lămâie și 1 iaurt

Brânză făcută în casă cu 1 litru de lapte, jumătate de lămâie și 1 iaurt

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan: Proiectul privind pensiile magistraților este finalizat. Tranziție de 15 ani și plafonare la 70% din ultimul salariu

Citeste mai multDetails
Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție
Actualitate

Nu Ignora Semnele: Ghid Complet pentru Cancerul Oral (Cavitatea Bucală) – Simptome de Alarmă și Prevenție

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare
Actualitate

Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Mit sau adevăr: Avocado îngrașă?
Actualitate

Mit sau adevăr: Avocado îngrașă?

Citeste mai multDetails
Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate
Actualitate

Atenție, Zilele Următoare! Zonele Afectate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact