Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Pizza de post făcută în casă

Pizza de post făcută în casă

Astăzi vă prezint o rețetă de post, o pizza delicioasă, cu ciuperci, măsline, roșii cherry, ardei si ceapa verde, foarte gustoasă și sățioasă, de care cu siguranta nu îți vei da seama că este de post! Iată cum se face!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Schimbare majoră pentru pensionarii care au cotizat înainte de 1990! Statul pregătește o decizie fără precedent
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 2,5 linguri ulei masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3,5 gr drojdie uscata

Pentru topping:

  • 6 linguri sos roșii,
  • 100 gr ciuperci
  • 250 gr rosii cherry
  • 1 ardei gras galben
  • 10 măsline
  • 1/2 ceapă roșie
  • 100 gr porumb fiert la conservă
  • oregano
  • 4 crenguțe de busuioc
  • 100 grame brânză tofu

Mod de preparare:

  • Din păcate toţi au început să plângă
  • 9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
  • Cum să cureți rapid congelatorul plin de gheață: metoda simplă cu apă clocotită
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Puneți într-un vas mai mare făina, adăugați sarea, zahărul și drojdia. Amestecați cu o lingură până se dizolvă toate. Adăugați uleiul. Turnați apoi făină treptat, amestecând cu mână, până când obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios de mână sau de pereții ligheanului. Aluatul se adună în formă de bilă și se unge cu foarte puțin ulei, apoi se acoperă ligheanul cu un prosop curat și se lasă la crecut la loc călduț, timp de o oră, sau până când vedeți că s-a dublat sau chiar triplat în volum.
Când e gata crescut, este plin de bule. Se împarte în mai multe bucăți, în funcție de cât de mari aveți tăville. Fiecare bucată se aluat se mai frământă puțin pe blat cu făină și se da iar formă de bilă. Blatul se poate întinde cu făcăleţul sau dacă aveţi suficientă dexteritate, puteţi să-l modelaţi doar cu mâinile. Începeți prin a aplatiza bilă de aluat, dându-i formă rotundă, apoi presați continuu pe margini, învârtind alautul pe blatul bine presărat cu făină.
După ce aţi ajuns la dimensiunea dorită de aluat, ungeţi cu suc de roşii şi apoi puneţi ciupercile, roșiile cherry, ardeiul gras tăiat mărunt, măsline (de preferat din acelea fără sâmburi, boabele de porumb, ceapa, bucățelele de brânză tofu. Daţi la cuptor până când se rumeneşte pe margini, aproximativ 15 – 20 de minute. Când este gata, o scoateţi, o porţionaţi şi se poate servi.

Cu siguranță savoarea acestei pizze vă va cuceri pe loc, poftă bună!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Brioșe cu afine

Somon cu sos de iaurt și muștar de Dijon

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Criza majora: Școlile din 13 Localități Trec în Online
Actualitate

Criza majora: Școlile din 13 Localități Trec în Online

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact