Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Plăcintă cu brânză dulce și stafide, desertul sănătos pe care copiii mei îl adoră

Plăcintă cu brânză dulce și stafide, desertul sănătos pe care copiii mei îl adoră

Placinta cu branza si stafide este, probabil, cel mai cautat desert pentru amatorii de retete romanesti traditionale. Pentru a o pregati in modul cel mai simplu si gustos, aveti nevoie de:
Ingrediente: 1 pachet foietaj, 500 g branza de vaci, 1 mana stafide, 3 oua, 200 g zahar, 30 g faina, 2 linguri esenta de vanilie, 200 ml iaurt gras, 1 ou pentru uns, zahar pudra

Mod de preparare:

Dezgheti aluatul. Mixezi branza cu iaurtul si cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa. Adaugi ouale, faina, stafidele si esenta de vanilie si amesteci din nou. Intinzi hartie
de copt intr-o tava dreptunghiulara, pui o foaie de aluat foitaj, iar deasupra torni branza. Asezi cealalta foaie si ungi cu ou. Dai placinta la cuptor aproximativ 50 de minute.
Dupa ce s-a racorit putin, pudrezi cu zahar placinta cu branza si stafide.

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa: sanatate.bzi.ro

Vezi si reteta pentru Kombe, placinta cu telemea si ceapa verde:

O placinta minunata, usor de facut, pe placul tuturor de la mic la mare! Cred ca de vreo 2 saptamani poftesc la ea, iar astazi i-a venit randul!

INGREDIENTE
Aluat:600 g faina, 250 ml lapte, 200 ml apa, 1 pachetel drojdie proaspata, 1 praf de sare
Umplutura:telemea (nu am cantarit-o dar cred ca am folosit 350-400 de grame), cozi de ceapa verde
In plus:100 g unt/margarina, 5 linguri ulei, 1 ou

Mod de preparare:

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.Lasam sa se odihneasca 20 de minute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mari iar cozile de ceapa verde (spalate in prealabil) le taiem marunt.Aluatul obtinut nu se lasa deloc la crescut.Se imparte in 3 parti egale.Fiecare bucata se intinde pe masa foarte bine infainata, intr-o foaie cat de poate de subtire.Untul/margarina si uleiul se pun intr-un castronel si se topesc in cuptorul cu microunde.Pe masa bine infainata punem prima foaie iar peste ea intindem jumatate din amestecul de unt/margarina si ulei.Punem ce-a de-a doua foie si intindem uniform telemeaua rasa si cozile de ceapa verde.Asezam ce-a de-a treia foaie si intindem uniform restul de unt/margarina, amestecata cu ulei.Se impacheteaza ca in imagini.Se intoarce si se aseaza in tava, apoi se taie in portii si se lasa la dospit 1 ora.Dupa ce a dospit, o ungem cu un oul batut.Dam la cuptorul preincalzit, la foc mare pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 25-30 de minute.

Pofta buna!

Sursa:bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Macrou cu lămâie în sos de roșii

Macrou cu lămâie în sos de roșii

Cozonac cu umplutură de cacao, nuci și rahat de post

Cozonac cu umplutură de cacao, nuci și rahat de post

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026
Actualitate

Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026

Citeste mai multDetails
AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
Actualitate

AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact