joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Plăcintă delicioasă cu iaurt și afine

Plăcintă delicioasă cu iaurt și afine

Plăcintă delicioasă cu iaurt și afine

Plăcinta cu iaurt și afine este una dintre preferatele mele, așa că îți voi da si tie reteta. Se prepara usor, este frageda, iar ingredientele necesare sunt sanatoase si consistente.

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gras, 8 oua, 300 gr zahar, 4 linguri de gris, coaja de la o lamaie
1 pliculet zahar vanilat, afine congelate.

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Mod de preparare:

Iaurtul, ouale, zaharul, grisul si coaja de lamaie, se amesteca intr-un vas inalt.

Impartim foile de placinta in 3, tapetam o tava inalta cu hartie de copt si punem prima parte de foi, ungem ultima foaie cu putin ulei si turnam jumatate de compozitie si cateva afine congelate, apoi a doua parte de foi, ungem ultima foaie, turnam restul de compozitie si afine, punem utima parte de foi, peste care se pun 2 oua batute cu 1 paharel de iaurt.

Intepam din loc in loc placinta si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 30 minute.

Pofta buna!

 

Sursa: bucataras.ro

Vezi si reteta pentru palcinta de dovleac:

Această plăcintă cu dovleac se face repede,  şi e foarte gustoasă. Încearcă şi tu reţeta!

Ingrediente:

Pentru foi:
250 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb, 250 ml apa, un praf de sare, aprox. 700-720 gr faina

Petru umplutura:
2 kg dovleac, 300 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat, zahar pudra pentru pudrat, scortisoara si  nuca (dupa preferinta).

Mod de preparare:

O reteta simpla si de post. Se curata dovleacul si se da pa razatoare, se pune intr-o oala la calit impreuna cu zaharul. Cand a scazut bine si nu mai e apos, se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intre timp, facem coca pt foi. Intr-un castron se amesteca apa cu uleiul si sarea si se pune faina in ploaie. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 2 parti egale. Se intinde o foaie si cealalta jumatate se baga la frigider.

Intr-o tava cu dimensiunile 25X33 cm, se pune hartie de copt si foaia pt placinta. Dam foaia la cuptor si o coacem pe jumatate, apoi adaugam dovleacul si cealalta foaie. Dam iar la cuptor pana cand placinta capata o culoare aurie.

Pentru cuptorul electric iti recomand ca timp de coacere 40 de minute. Scoate placinta din cuptor si portioneaz-o usor (doar partea de sus) si las-ola racit, apoi portioneaz-o pana jos, pudreaz-o cu zahar pudra si gata.
Pentru a se pastra cateva zile fara a se intari, o punem pe o farfurie, acoperim cu o punga si o bagam la frigider.

Ps: in zaharul pudra, puteti pune putina vanilina, pentru mai mult gust.

Vedeta fiecărei toamne târzii, dovleacul, face parte dintr-o familie mare şi pregătită să aducă numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele etc.

Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

A devenit foarte repede cunoscut şi pentru proporţiile sale (de multe ori) colosale în comparaţie cu celelalte rude leguminoase. Ţara lui de baştină este Peru, de unde a fost exportat de către conchistadorii spanioli, in secolul al XVI-lea.

În spaţiul românesc, seminţele de dovleac, prăjite, se prezintă sub forma unei delicatese olteneşti.
Crude, seminţele de bostan pot înlocui numeroase medicamente pentru a trata de la afecţiuni intestinale până la dureri articulare.

Aşadar, fără nicio altă contribuţie externă, seminţele de dovleac au puterea de a elimina viermii intestinali şi pot fi decisive în vindecarea prostatei.

Se recomandă mai ales copiilor pentru că nu afectează organismele în creştere şi nu sunt toxice. Dacă totuşi vreţi încă un plus de eficacitate, puteţi combina seminţele cu uleiul de ricin.

Strămoşii noştri se vindecau de gută şi îşi diminuau durerile de articulaţii cu aşa numitul lapte de bostan: 2 linguri de seminţe decojite (cu pieliţa verde păstrată), la care adăugau 1 pahar cu apă caldă.

După ce seminţele sunt lăsate (pe timp de noapte) în apă pentru a se umfla, se trec prin maşina de tocat şi se amestecă cu apa, în care au stat peste noapte, pănă se transformă într-o pastă omogenă.

Cura durează, de obicei, între 10 şi 15 zile, timp în care trebuie excluse din dieta zilnică mâncarea sărată, iute sau condimentată şi alcoolul.

Pentru cistită se prepară 200 g de seminţe cu 500 ml de apă clocotită – se infuzează seminţele pisate în apa clocotită timp de 8-10 ore. Se consumă fierbinte, câte 100 ml, de patru ori pe zi, în intervalul dintre mese.

Seminţele infuzate, pisate, fierte pot fi considerate o binecuvântare şi pentru optimizarea digestiei şi lactaţiei.

Toate trăsăturile terapeutice sunt, de fapt, meritele compoziţiei bogate în magneziu, fier, potasiu, calciu, siliciu, fosfor, vitamine, carotenoizi, acizi, zaharuri, lecitină, rezine şi enzime cu rol antihelmintice.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ciorba de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un preparat extrem de bun pentru perioada postului.

Urmatorul Articol

Drob din ficăței de pui cu ouă, un preparat delicios care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Drob din ficăței de pui cu ouă, un preparat delicios care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Drob din ficăței de pui cu ouă, un preparat delicios care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version