Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Plăcinta săracului de post. Fragedă și foarte gustoasă

Plăcinta săracului de post. Fragedă și foarte gustoasă

Aceasta placintă se face din aluat de pâine și zahăr. Uite cum.

Ingrediente aluat paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,15 g sare, 50 mL sare.

Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.

  • Pensionare anticipată în România: cu cât se diminuează pensia dacă ieși la pensie cu 1, 2 sau 5 ani înainte de termen
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar,50 mL ulei, 200 g margarina.

Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.

Altă rețetă de plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi:

  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • Lovitură pentru CCR: Senatul a Votat Eliminarea Bonusului de Pensionare
  • CNAS Anunță Trecerea la o Nouă Platformă Informatică a Cardurilor de Sănătate din 2026
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pentru că vrem să treci mai uşor peste perioada postului, îţi propunem în o altă reţetă care să te ajute în aceste zile. Am gătit pentru tine azi o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.

Ingrediente pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi

1 pachet foi de plăcintă

Pentru umplutură

4-5 cartofi, 200 g ciuperci, 1 morcov fiert, 1 fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, 1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel, nucşoară, sare, piper

Mod de preparare pentru plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi:

Se fierb cartofii în coajă, se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază şi se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească.

Se aşază câte trei foi de plăcintă pe masă, se ­pune umplutură de legume, se rulează şi se aşază plăcinta de post cu ciuperci, praz şi cartofi într o ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei şi se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde. Îţi poţi invita cei mai buni prieteni la o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.

Încă o rețetă de plăcintă cu mere de post:

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda. Este o prajitura de casa cu mere absolut delicioasa, fina, usor acrisoara, si de post.

Ingrediente:

1 pahar de ulei (15 cl), 1 pahar de zahar, 1 lingurita de otet stinsa cu 1 lingurita de bicarbonat

1/2 pahar apa minerala, Faina cat cuprinde ( 450-500 gr)

Umplutura de mere:

un kil de mere, 200 gr zahar tos, scortisoara

Mod de preparare:

Toate ingredientele de mai sus (pentru foi) se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr. – amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz. – amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate. – faceti o bila de aluat. – o impartiti in 2 parti egale – puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea. – presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat. – intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata Umplutura de mere: – merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere, etc, dar asta sigur stiti si voi. Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou. – dupa vreo 15 minute se kelise zeama, moment in care a pus scortisoara – umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza artistic. – se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava ( asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine, daca o luati cu mainile riscati sa vi-o puneti pe genunki (foaia). – bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuantza auriu galbejiu – placinta cu mere se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut distribuie si prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorbă de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un aliat de nădejde în zilele de post

Ciorbă de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un aliat de nădejde în zilele de post

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Poale-n brâu moldovenești, o rețetă tradițională pe care fiecare român trebuie să o prepare măcar o dată în viață!

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
Actualitate

Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
Actualitate

Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact