Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Poale-n brâu moldovenești, rețeta originală din Moldova! Un preparat tradițional cunoscut în toată lumea

Poale-n brâu moldovenești, rețeta originală din Moldova! Un preparat tradițional cunoscut în toată lumea

Poale-n brau moldovenesti, un desert moldovenesc apreciat de toti romanii, iata reteta!Ingrediente: Pentru aluat:500 de grame de făină, 240 de ml de lapte, 25 de grame de drojdie proaspătă, 2 ouă potrivite, 60 de grame de unt, 90 de grame de zahăr
1 vârf de cuțit de sare, Coaja de la 1 portocală

Pentru umplutură cu brânză dulce și stafide:

350 de grame de brânză de vaci bine scursă, 150 de grame de zahăr, 2 ouă, coaja rasă de la o portocală, 2 linguri de griș, 60 de grame de stafide, 1 vârf de cuțit de sare, 1 plic de zahăr vanilat, 1 gălbenuș ou cu 2 linguri de lapte pentru uns

  • Șoc total pentru cei de la Visuri la cheie, după ce au vizitat o familie pe care a ajutat-o acum 6 ani. Ce au descoperit
  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare Poale-n brâu cu brânză dulce și stafide:
Făina se cerne și se pune frumos într-un castron mare. Drojdia se desface cu puțin zahăr din cantitatea totala și se pune apoi în centrul castronului cu făină într-o gropiță. Laptele se pune la foc, doar atât cât să fie cald, apoi se toarnă peste compoziție. Se începe frământarea, apoi se adaugă treptat ouăle, sarea, coaja de portocală, zahărul și untul moale.

Toate acestea se pun încet după ce s-a format aluatul inițial. Aluatul se frământă până devine elastic, apoi se pune într-un vas, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit la loc cald, în jur de două ore. Trebuie să își dubleze volumul.

Brânza de vaci dulce se pune într-un vas, după ce a fost scursă bine. Se adaugă coaja de portocală, ouăle, grișul, zahărul vanilat, sarea și stafidele. Se amestecă cu un tel până devine o compoziție omogenă și se bagă la frigider.

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Aluatul dospit se lucrează pe masa presărată cu făină. Se întinde în formă dreptunghiulară de grosime 7-8 mm și se taie în pătrățele de 7-8 cm. În fiecare pătrățel se pune câte o lingură de umplutură. Apoi, se leagă bine două câte două colțurile fiecărui pătrat.

Plăcintele poale-n brâu cu brânză dulce și stafide se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit cca o oră acoperite cu o cârpă de bumbac. Apoi, se ung cu atenție cu gălbenuș și lapte și se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se țin 15-20 de minute până se rumenesc, se scot la răcit, se pudrează cu zahăr și se servesc calde. Poftă bună!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vezi reteta pentru negresa de post:

Negresă de post după rețeta bunicii

Negresa este prăjitura mea preferată încă din copilărie pentru că este foarte gustoasă, aromată, pufoasă și are cacao, după care eu sunt înnebunită. Acum fie vorba între noi cui nu îi plac prăjiturile cu ciocolată? Încă nu cred că s-a născut acea persoană. Deși este o prăjitură de casă foarte ușor de pregătit, până să ajung la această rețetă simplă și clară recunosc că am încercat o mulțime de alte reșete, crezând că dacă pare mai complicat, este și mai bun. Greșit. O altă variantă pciocolata topita la be care aș recomanda-o este aceea cu ciocolată topită la bain marie, sau și mai simplu la cuptorul cu microunde, însă nu e de post.
Haide să vedem cum se prepară această prajitură delicioasă și ieftină cu care ne facem familia mai fericită!

Ingrediente: 1 si 1/2 cana apa, 1 si 1/2 cana zahar, 5 linguri ulei, 3 cani faina, 1 praf de copt, 5 linguri cacao, un varf cutit sare, miez de nuca taiat, 3-4 linguri gem de visine

Mod de preparare:

Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta sa aveti!

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Supa care detoxifică organismul, foarte sănătoasă și consistentă

Supa care detoxifică organismul, foarte sănătoasă și consistentă

Prăjitură cu brânză de vaci şi portocale, fără coacere, absolut delicioasă!

Prăjitură cu brânză de vaci şi portocale, fără coacere, absolut delicioasă!

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”
Actualitate

Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact