Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Ingrediente pentru blat: 4 oua, 10 linguri zahar, 12 linguri coca cola, 200 gr faina, 2 linguri cacao, un pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema: 300 ml lapte, 5 linguri faina, 6 lingurite budinca de vanilie, 5 linguri zahar, un pachet unt, o fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura: 400 ml coca cola, un plic budinca de cacao, 5 linguri zahar, 2 fiole esenta de rom

Mod de preparare.Prepararea blatului. Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana devin o spuma tare,si isi maresc volumul considerabil. Se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza bine ingredientele. In final se adauga lingurile de coca cola si se amesteca pana ce toate ingredientele sunt bine omogenizate. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava pentru copt, tapetata in prealabil cu unt si faina(sau cu hartie de copt) . Se da prajitura la copt in cuptorul incins la 180°, si se coace pentru circa 25-30 de minute. Dupa ce este coapta se lasa la racit in tava.

Prepararea cremei. Intr-o oala care nu lipeste se pune laptele, se adauga faina, budinca de vanilie, zaharul si se amesteca bine. Se fierbe pe flacara mica,si se amesteca continuu pana ce crema devine de consistenta tare. Se opreste focul , se lasa la racorit si dup ace ajunge la temperature camerei se adauga untul si vanilia, apoi se mixeaza pana se obtine o crema fina. Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul de cacao.

Prepararea glazurii. Intr-un vas se amesteca 400 ml coca cola cu plicul de budinca si cu zaharul. Se fierbe amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa Se stinge focul si se adauga fiolele de rom. Fierbinte fiind glazura se intinde uniform deasupra prajiturii. Se da prajitura la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate portiona si servi.

Va dorim pofta buna si spor la gatit prajitura Coca Cola!

Vezi si reteta: Prăjitură Fanta, o prăjitură savuroasă, pe placul tuturor

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri făină, doua lingurite de cacao, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare

Ingrediente pentru cremă: 500 gr brânză de vaci, 200 gr unt, 150 gr zahăr pudră, o lingurita esenţă de vanilie

Ingrediente pentru glazură: 2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr

Mod de preparare

 

Prepararea blatului. Se separă gălbenuşurile de albuşuri . Gălbenuşurile se mixează cu zahărul , peste ele se adaugăm uleiul în fir subţire şi se continuă mixarea . Se amestecă intr-un bol făina cu cacaoa şi praful de copt .
Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri . Se amestecă uşor , cu mişcări de jos în sus . Se toarnă compoziţia într-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt . Se dă tava la copt in cuptorul încălzit la 180˚ si se coace pentru circa 25-30 de minute. După ce blatul este copt se lasă la răcit in tavă .
Prepararea cremei . Se mixează untulcu zahărul pudră până devine spumos. Peste compozitie se adăugă brânza, esenţa şi se continuă mixarea .
Crema se iintinde peste blatul răcit, se nivelează si se dă tava la frigider pentru circa o oră.

 

Prepararea glazurii: Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic , si în loc de lapte se folosesc cei 800 ml Fanta .Se amesteca pana se ingroasă si când este puţin călduţă se toarnă peste stratul de cremă . Se da la rece pentru două ore , apoi prăjitura se poate tăia şi servi .

Vezi si reteta pentru prajitura Valurile Dunarii:

Pentru a ne reaminti de sezonul de vară ne-am gândit să vă prezentăm prăjitura Valurile Dunării. Iată rețeta acestui desert fabulos care, cu siguranță, vă va încânta papilele gustative:
Ingrediente necesare pentru prăjitura Valurile Dunării (25-30 de bucăți):
Pentru blat:

4 ouă,150-170 de grame de zahăr,350-400 grame de făină,150 ml de lapte,150 ml de ulei,1 plic de praf de copt,2 linguri de cacao,250 de grame de vișine (congelate).

Pentru cremă:400 ml de lapte,1 plic budincă de vanilie,200 ml frișcă lichidă,4 linguri de zahăr,esență de vanilie.

Pentru glazură:100 de grame de ciocolată amăruie, 100 ml de frișcă lichidă.

Mod de preparare:
Pentru blatul prăjiturii Valurile Dunării, se bat bine ouăle cu zahărul până când compoziția devine cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul, iar la final se pune făina și praful de copt. Compoziția se împarte în două părți, iar într-una dintre acestea se adaugă cacaua.

Într-o tavă se pune hârtia de copt și se toarnă în ea compoziția albă. Se adaugă vișinele pe toată suprafața prăjiturii și apoi blatul se bagă la cuptor (la foc mediu). Se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, esența și budinca de vanilie și se amestecă încontinuu până când începe să se îngroașe. Se ia de pe foc și, în timp ce se răcească, se amerstecă în ea din când în când.

Pentru pasul următor, se bate frișca cu pliculețul întăritor până se îngroașă și se adaugă în budinca de vanilie, apoi se omogenizează. Această cremă se întinde peste prăjitura Valurile Dunării. Acum e momentul să se topească ciocolata împreună cu frișca lichită, se lasă la răcit și apoi se întinde peste cremă.

La final, trasăm valuri pe întreaga suprafață a prăjiturii cu ajutorul unei furculițe și astfel obținem delicioasa prăjitură Valurile Dunării.

Poftă bună!

Sursa:clickpoftabuna.ro

 

Exit mobile version