Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitură cu rubarbă și bezea, desertul de casă care mi-a luat mințile

Prăjitură cu rubarbă și bezea, desertul de casă care mi-a luat mințile

Prăjitura cu rubarbă am descoperit-o prima dată  la o prietenă, pe vremea când nici nu știam ce înseamnă, dar după ce am gustat am spus că vreau reteta, indiferent de ce este aia rubarba! Zis si facut, am preparat-o si eu, iar rezultatul a fost parca si mai bun. De atunci mereu o pregatesc atunci cand am pofta de ceva dulce sanatos sau la cerere! Iata cum se prepara!

Ingrediente: 10 oua , 7 linguri de faina, 2 linguri faina prin care se tavaleste rubarba, 150 gr zahar pentru rubarba,10 linguri zahar pentru compozitie, 4-5 tulpini de rubarba, un pachet praf de copt,
un pachet zahar vanilat

Tulpinile le spalam, le curatam de coaja si le taiem cam de lungime 1.5cm. Pune zaharul cu bucatelele de rubarba intr-
un castron si amestecam (va lasa pe parcurs o zeama).

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Compozitia:
Batem 6 albusuri spuma cu un varf de sare, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, pana devine tare si nu curge daca
intoarcem castronul. Cele 10 galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc apoi adaugam putin cate putin in spuma de albus amestecand usor de jos in sus. Adaugam lingura cu lingura faina, amestecand tot asa de jos in sus, ca sa nu se lase spuma.

Tapetam o foaie cu hartie de copt si turnam compozitia.
Bucatelele de rubarba le dam prin cele 2 linguri de faina si le repartizam uniform deasupra compozitiei.
Tava o punem la cuptorul preincalzit (la foc mediu) si o tinem pana cand devine aurie si eventual trece testul scobitorii.

Batem spuma tare cele 4 albusuri cu un varf de sare si 4 linguri de zahar. O intindem peste blatul cald si o mai dam o data la cuptor (aproximativ 15 min). Trebuie sa urmariti sa se faca doar putin maronie suprafata si atunci o scoateti.
Se taie usor cand e racita.

Pofta buna!

Sursa: aristodelicios.yolasite.com

Ce nu stiai despre rubarba:

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Crimă șocantă în Cosmopolis: Teodora Marcu, fostă concurentă la „Insula Iubirii”, împușcată mortal de fostul iubit
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Confundată adesea cu un fruct, rubarba este o plantă originară din Tibet, care, ulterior, a fost cultivată şi în Europa. Datorită multiplelor beneficii pe care le are, în vechime, a fost mai scumpă decât şofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decât aurul.

Rubarba, denumită şi Rabarbăr, Rabarbară sau Reventul, este o plantă ierboasă perenă, ce poate creşte până la doi metri. Ea se foloseşte în preparatele culinare şi in medicină.

Beneficiile consumului de rubarba

Rubarba are proprientăţi anti-cancer care reduc riscul de cancer şi dezvoltarea anormală a celulelor. Datorită conţinutului mare de fibre, rubarbă este indicată în cazurile de indigestie. Rubarbă proaspătă rece ajută la echilibrarea acizilor stomacali şi la reglarea digestiei. De asemenea, este tonică şi regeneratoare a celulelor hepatice, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul rău. Nu este recomandat consumul de rubarbă persoanelor care suferă de gută.
Rubarbă reduce şi presiunea arterială şi este benefică şi pentru femeile aflate la menopauza. Are şi proprietăţi antibacteriene şi ajută la inhibarea afecţiunilor produse de stafilococul auriu.

Vitamina K din rubarbă reduce rezistenţă organismului la insulină şi ajută la tratarea afecţiunilor renale.

Sursa: adevarul.ro

Vezi si reteta pentru tarta cu branza dulce si afine:

Tartele sunt preferate mele, asa ca am decis sa invat usor usor cum se prepara ca sa ma pot bucura de o cantitate mare si mai buna la mine acasa impreuna cu cei dragi. Tarta cu branza dulce si afine, este delicioasa, simplu de preparat si sanatoasa caci este facuta din ingrediente naturale.

Ingrediente:
Aluat – 100 gr zahar farin, 50 gr unt, 1 ou , coaja de la 1/4 lamaie, 1/2 lingurita praf de copt, 300 gr faina alba superioara + 25 gr pentru intins aluatul, 1 praf de sare, unt pentru uns formele.
Umplutura- 600 gr branza dulce de vaci, 100 gr zahar pudra, 30 gr amidon alimentar, 200 ml smantana pentru frisca, 200 gr afine congelate, 4 oua, 2 lingurite extract vanilie, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 praf sare.

Mod de preparare:
Aluat: Untul (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zaharul farin pana devine ca o crema. Se adauga coaja de lamaie si amestecam.Adaugam un ou si mixam. Adaugam al doilea ou si omogenizam. continuu.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Amestecam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen.Aluatul se introduce la rece pentru 30 minute si se imparte in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii). Se aseaza in forma de tarta ( unsa cu unt) , se muleaza dupa forma si se decupeaza surplusul de aluat.
Intepam cu o furculita din loc in loc apoi adaugam o hartie de copt ( mai mare decat dimensiunea formei) si fasole boabe.
Greutatea boabelor de fasole are ca rol de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle in timpul coacerii. Introducem la cuptor pentru 10 minute , la 180C.
Cat timp tarta sta in cuptor pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam bine: branza dulce de vaci, zaharul pudra, amidonul alimentar, smantana pentru frisca, ouale, extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.Compozitia trebuie sa fie omogena , adaugam afinele congelate si amestecam usor. Adaugam umplutura si continuam coacerea la foc mic, cca 25 minute. Tarta se mai lasa inca 10 minute in cuptorul stins si cu usa crapata.
Rezultatul? Un deliciu în fata caruia nu vei putea rezista! Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Sursa: desertdecasa.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Plăcinta dobrogeană, atât de bună și fragedă că nu-i poți rezista!

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026
Actualitate

Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026

Citeste mai multDetails
AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
Actualitate

AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact