miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

O mancare romaneasaca traditionala specifica zonei aride a Dobrogei cu preparate gustoase in care se folosesc deopotriva branzeturi, oua, peste, vanat, carnea de oaie,vita, porc si pasare, insotite de garnituri variate de legume, salate si nelipsitele muraturi.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, de preferat pulpa sau fleica, 50 ml ulei, 2 foi de dafin, 10 – 15 boabe de piper, 2 cani de apa, 1 pahar de vin rosu, 3 linguri de pasta de rosii, 1 capatana de usturoi, sare, boia de ardei, piper macinat, 250 g telemea de oaie, 4 oua, malai pentru mamaliguta.

Mod de preparare
1.Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2.Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3.Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si muraturi. Eu am servit-o alaturi de dovlecei murati.
Pofta buna!

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Sursa:gustos.ro

Vezi si reteta pentru Suberek dobrogean:

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală:

INGREDIENTE:piper, unt topit, 2 oua plus un galbenus, 100 g cascaval ras, 400 g branza feta, 1 legatura patrunjel, 1 pachet foi de placinta, un pic de lapte

Mod de preparare:

1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper.
2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
3. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează pentru ca brânza să nu curgă.
4. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute până devin aurii.

Sursa:retete.unica.ro

Vezi si reteta pentru placinta dobrogeana:

Daca intrebi orice roman, care e cea mai cunoscuta placinta de pe la noi, iti va raspunde cu siguranta,
Placinta Dobrogeana. Pe vreamea raposatului, stateam in gasca cu orele la cozi interminabile, in Satul de Vacanta din Mamaia, sa apucam o portie. Daca faceai prostia sa te asezi la rand deja cu foamea in prasele, pana ajungeai sa-ti iei portia, erai impregnat de aroma ei, toate celulele tale o doreau, o venerai, calculai banii sa-ti iei cat mai multa, ii priveai cu jind pe cei ce o infulecau gemand cu ochii inchisi, tropaiai la rand de nerabdare, topit de soare si deshidratat, dar ca Spartacus, erai in stare sa faci un scandal monstru daca ti-o lua altul inainte. Si la ce priviri aveam, nu indraznea nimeni.
iata de ce ai neovie ca sa o prepari:
INGREDIENTE:
1 pachet de foi de placinta de 400 g,500 g de branza telemea nu prea sarata,(puteti combina telemea cu branzica de casa),500 g smantana,5 oua,unt topit

Mod de preparare:
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori.Se ruleaza, cam ca o Havana bine crescuta si se strange usor. Infige cu furculita in placinte ca sa rasufle in timpul coacerii. Amesteca smantana cu ouale si toarna in tava peste placinte.Se vâră „inundatia” in cuptorul incins la 180 de grade Celsius
si se coace, pana se bronzeaza ca la solar.

 

Sursa: gabrielacara.blogspot.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Prăjitură cu rubarbă și bezea, desertul de casă care mi-a luat mințile

Urmatorul Articol

Plăcinta dobrogeană, atât de bună și fragedă că nu-i poți rezista!

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Urmatorul Articol
Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Plăcinta dobrogeană, atât de bună și fragedă că nu-i poți rezista!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version