Am descoperit-o la o petrecere si am cerut pe loc rețeta. E atât de buna si se prepara usor, incat nu iti mai vine sa dai buzna la cofetarie atunci cand ai pofta de o prajitura perfecta. Iata de ce ingrediente ai nevoie:
Pentru blat: 6 oua, 6 lingurig zahar, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, un praf de sare
Pentru crema: 500 g branza de vaci (am folosit Pilos), 200 g unt 82% grasime, 200 g zahar pudra, o fiola esenta de vanilie,
Glazura: 2 plicuri budinca de vanilie, 800 ml suc Santal de portocale, 5 linguri zahar
Mod de preparare:
Blat: Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul (1-2 minute), apoi adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Batem albusurile spuma cu sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu.
Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.
Crema:Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura:
O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi.
Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa o impartasesti si cu cei dragi!
Vezi si reteta pentru prajitura cu biscuiti petit beurre:
Aceasta prajitura am descoperit-o atunci cand am fost la prietenii mei din Franta si au pregatit-o. Nu mi-a venit sa cred cand mi-au spus ce are la baza si cat de simplu se prepara. Este perfecta pentru aniversari sau pur simplu atunci cand ai pofta de un desert foarte bun. Se poate prepara si cu alte fructe daca nu aveti in casa capsuni. Iata de ce ai nevoie: 250 ml de lapte, 200 g ciocolată neagră, 100 g de ciocolată din lapte, 250 ml smantana pentru frisca, 50 g zahăr pudra, 250 g brânză de tip Philadelphia, 250 g căpșuni
Umplutura: 100 g ciocolată neagră, 80 ml de smantana cu 35% grasime
Mod de preparare:
Topiti ciocolata neagra si laptele in microunde sau bain-marie. Se amestecă bine și se lasă deoparte.
Bateți crema cu zahăr pudră până când obțineți o cremă frișcă.
Se toarnă o lingură de brânză în ciocolata topită și se amestecă până când compozitia este omogena. Este puțin dificil pana se amesteca cele două texturi, insa daca amestecati bine, compozitia se va omogeniza.
Adăugați 1/2 cantitatea de ciocolată și frișcă și amestecați bine pentru a ușura amestecul.
Se adaugă restul de frisca și se amestecă ușor.
Inmuitati biscuitii unul câte unul în lapte (doar o secundă) și plasați-l într-o tavă dreptunghiulară.
Răspândiți o treime din crema de ciocolată peste biscuiți, apoi un alt strat de biscuiți înmuiat în lapte și apoi 1/3 din crema de ciocolată din nou. Taiați căpșunile felii și puneți-le pe stratul de ciocolată.
Se toarnă o linguriță de cremă pe fiecare căpșună, apoi un alt strat de biscuiți înmuiat în lapte și se termină cu restul de cremă.
Refrigerati timp de 15 minute.
Va recomandam cu drag, este foarte gustoasa, satioasa si racoritoare. Sigur familia voastra va fi foarte fericita cu acest vas plin de prajituri delicioase! Pofta buna!
Vezi si reteta pentru negrese cu mere si nuci:
Aceasta negresa, este o varianta nemaipomenit de buna a negresei traditionale, avand in plus nuci, mere si scortisoara dandu0i un gust aparte. Se prepara cu ingrediente pe care sigur le aveti in casa si este foarte rapida. Aveti nevoie de: 1 pahar de zahăr (în opinia dvs. puteți și 3/4 dacă tortul trebuie să fie mai puțin dulce), 2 ouă, 1/2 pahar de apă caldă, 1 pahar de lapte
1/2 pahar de ulei, 2,5 pahare de făină , 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1,5 lingurițe de praf de copt, 6 linguri de cacao, 2 mere (dulci), o ceasca de nuci (sau alune), 1/3 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Coaceți merele și le tăiați în bucăți (opt felii mai groase) și presărați-le cu scorțișoară. Se amestecă cu nuci și se lasă deoparte.
Bateți ouăle cu zahăr și adăugați restul ingredientelor (amestecați totul cu un mixer).În cele din urmă, amestecați aluatul cu mere și nuci (lingură). Turnați aluatul pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt. Coaceți 40 de minute la 180 de grade.
Cand este gata, lasati-o putin la racit si portionati-o in bucati egale. Se poate orna cu fulgi de cocos sau dulceata. Pofta buna!
Vezi si reteta pentru negresa clasica:
Cand spun negresa, imi ploua in gura cum se zice la noi, romanii, pentru ca tare buna este aceasta inventie americana (brownie) dar imbunatatita de romani.
Ingrediente: 1 si 1/2 cana apa, 1 si 1/2 cana zahar, 5 linguri ulei, 3 cani faina, 1 praf de copt, 5 linguri cacao, un varf cutit sare, miez de nuca taiat, 3-4 linguri gem de visine
Mod de preparare:
Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta sa aveti!
Vezi si reteta pentru gogosi de post cu miere si scortisoara:
Gogosile de post cu miere reprezinta un desert delicios si usor de facut.
Ingrediente: 300 ml apa calduta,doua cani de apa la temperatura camerei, 250-300 grame de faina, doua lingurite de coaja de lamaie, miere, scortisoara, ulei, un varf de lingurita de sare, 5 linguri de zahar un plic de drojdie uscata, un plic de zahar vanilat.
Mod de preparare:
Amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si doua lingurite de apa calduta. Freaca pana se topeste zaharul. Lasa sa creasca un pic, cam 10-15 minute.
Pune 250 g de faina, sarea si zaharul vanilinat intr-un castron si amesteca. Fa o gropita in mijlocul fainii si pune drojdia crescuta, plus restul canii de apa calduta. Amesteca. Daca este prea lichida, potriveste cu faina pana are o consistenta moale, elastica. Lasa la crescut, la cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp prepara siropul: o cana de apa de la temp camerei si restul de la cele 5 linguri de zahar si cele doua lingurite de coaja de lamaie. Lasa sa fiarba circa 10 minute.
Dupa ce coca a crescut, pune uleiul la incins. trebuie destul ulei si o craticioara, pentru ca gogosile se prajesc in baie de ulei.
Ia cu lingurita aluatul si in momentul in care se ridica la suprafata si se rumenesc sunt gata. Pune-le pe o farfurie si lasa-le cateva minute sa se scurge uleiul. Apoi scufunda-le in siropul preparat.
Stropeste gogosile cu miere de albine si apoi cu scortisoara.
Sursa:curademiere.ro
Poza: andreeachinesefood.ro