marți, 28 iunie 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

in Desert ca la mama acasă, Preparate de post

Chiar dacă ţinem post nu e cazul să renunţăm la deserturi. Sunt o sumedenie de reţete care se pot prepara doar cu ingrediente de post. Astăzi v-am pregătit o prăjitură de post cu bulion şi griş. Spor la gătit!

Prăjitură de post cu bulion şi griş:

Vezi și...

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

13 august 2019

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

6 august 2019

Ingrediente
Pentru foi: 15 linguri ulei, 15 linguri bulion, 7 linguri zahăr, 500 grame făină, 1/2 linguriţă bicarbonat, un vârf de cuţit sare, esenţă de rom

Pentru prima cremă:

1 litru apă, 200 grame gris, 250 grame margarină, zahăr după gust
100 grame nucă de cocos, o lămâie

Pentru a doua cremă: 400 grame gem de prune, o cană de sâmburi de nucă

Mod de preparare:
Aşa se prepară prăjitură de post cu bulion şi griş. Uleiul se amestecă cu zahărul şi sarea până ce zahărul se topeşte. Se adaugă treptat bulionul, romul şi făină amestecată cu bicarbonatul. Compoziţia obţinută se amestecă bine până ce se formează un aluat elastic şi nelipicios. Dacă mai este nevoie de făină se mai adaugă. Aluatul format se da la rece pentru aproximativ o jumătate de oră.

După aceea aluatul se împarte în patru şi se coc pe rând patru foi pe dosul unei tavi unse cu ulei şi tapetate cu făină. Acestea se coc în cuptorul preîncălzit la foc potrivit aproximativ 10 minute. După ce s-au copt se dau cu grijă jos de pe fundul tăvii şi se lasă la răcit. Începem să preparăm prima cremă astfel: Se pune apă, coajă de lămâie şi zahărul la fiert, pentru început puteţi pune 10 linguri zahăr, iar dacă mai este nevoie se mai adaugă la sfârşit.

Când lichidul a început să fiarbă se adaugă în ploaie grisul şi se amestecă continuu până când se îngroaşă. Când s-a îngroşat se ia de pe foc şi se încorporează margarină, zeamă de lămâie şi nuca de cocos, potrivit reteteculinare.ro. Crema se dă la rece pentru câteva minute. Încă puţin şi această prăjitură de post cu bulion şi griş va fi gata.

Asamblare: Se pune prima foaie, jumătate din cantitatea de cremă de griş, foaie, gemul de prune, iar deasupra gemului de prune presărat cu nuca măcinată, peste nucă se pune a treia foaie, după aceea se pune restul de cremă de griş şi ultima foaie. Nu se apasă pe foi pentru a presa prăjitura. Ultima foaie se unge în strat foarte subţire cu crema de griş rămasă pentru decor şi se presară cu nuca măcinată. Prăjitura se dă la rece de seară până dimineaţă, când se porţioneaza după gustul fiecăruia. Poftă bună!
Sursa:click.ro

Vezi si reteta pentru pandispan cu fructe de post:

Pandișpan pufos de post cu fructe. Desertul preferat al familiei

Pandispanul cu fructe de post este o prajitura asemanatoare checului  doar ca are in locul cremei de cacao, fructe de padure. Se foloseste aceeasi cana ca si masura! Se poate inlocui uleiul cu 150 grame de margarina, (eu evit cat pot margarina)

Pandispanul este una din prajiturile mele preferate inca din copilarie, asa ca in perioada de post  este prajitura preferata a familiei (chiar si a celor care nu tin post la mine in familie), hihi…

Ingrediente pentru o tava 29/39 centimetrii:500 grame fructe de padure, 1 cana apa minerala
0.5 cana ulei floarea soarelui, 1 cana cu varf zahar tos, 2,5 cani faina pentru prajituri, 1 praf copt, 2 plicuri zahar vanilinat, 0.5 lingurita coaja lamaie sau portocala, 1 praf sare

Mod de preparare:

Punem intr-un castron apa minerala si zaharul si amestecam sa se dizolve acesta. Adaugam uleiul si zaharul vanilinat, coaja de lamaie si sarea.
Separat amestecam praful de copt cu faina dupa care le adaugam in amestecul de mai sus.Aranjam tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
Fructele le trecem prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii si le punem, uniform, peste aluat.
Dam tava la cuptor la foc mediu circa 40 minute dupa care incercam cu scobitoarea.
Se serveste pudrata cu zahar sau ca atare.

Sursa: bunute.ro

Vezi si reteta pentru prăjitura zebră (chec de casa):

Iată o reţetă simplă, delicioasă, pe care o poţi încerca oricând. Are un gust minunat şi arată foarte bine!

Ingrediente pentru blat:300 g faina alba, 130 g margarina vegetala, 50 g zahar, 1 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:800 g lapte de soia sau de migdale, 130 g margarina

Mod de preparare:

Se amesteca margarina, faina, zaharul si praful de copt si se framanta un aluat, apoi se pune intr-o tava unsa cu unt.

Pentru umplutura se amesteca foarte bine toate ingredientele, in afara de cacao. Din compozitia obtinuta se separa un sfert din cantitate si se amesteca si cu cacao. Apoi se pun doua linguri mari din umplutura de culoare deschisa pe mijlocul blatului. Peste punem o lingura-doua de umplutura cu cacao si tot asa pana se termina umpluturile. Cand e gata acest procedeu, se baga la cuptorul incins la 180 de grade, pentru maximum 45 de minute. Pofta buna!

Sursa:a1.ro

poza:gatesteinteligent.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Prăjitură Boema cu ness, preferata tuturor iubitorilor de cafea și nu numai! este absolut delicioasă și merită pregătită de toată lumea. Rețeta este foarte ușoară

Urmatorul Articol

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară

Articole Similare

Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

5 august 2019
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

1 august 2019
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

21 ianuarie 2019
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

21 ianuarie 2019
Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

8 ianuarie 2019
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

8 ianuarie 2019
Urmatorul Articol

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară

Vremea

Articole Populare

  • Ce salariu are David Popovici! Câți bani primește lunar de la CS Dinamo

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva! Foștii colegi au umplut Facebook-ul de mesaje de condoleanțe

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Ultima fotografie cu Flavius, elevul de clasa a VIII-a care a murit la banchetul de sfârșit de an, în Suceava. S-a intamplat nenorocirea chiar sub ochii tatalui. Colegii sunt devastați de durere: ”Păcat, înger drag”

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Dieta cardiologilor sau cum să slăbești și tu 2 kilograme pe zi. Este una dintre cele mai eficiente diete

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Din pacate, Traian Basescu nu mai…. Vestea venita in urma cu putin timp! Ce drama

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici