Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitura ,,Frumoasa Adormită”, o prăjitură perfectă pentru a-ți impresiona partenerul de Ziua îndrăgostișilor

Prăjitura ,,Frumoasa Adormită”, o prăjitură perfectă pentru a-ți impresiona partenerul de Ziua îndrăgostișilor

Reteta de prajitura Frumoasa Adormita – o combinatie delicioasa de foi cu nuca si miere de albine, cu crema de branza. O prajitura de casa extrem de buna si cremoasa care ii va impresiona pe toti cei care o vor gusta.

Ingrediente:
Foi cu nuca si miere de albine: 250 g miere de albine
190 g nuca macinata, 680 g faina, 100 g unt cu 82% grăsime, 125 g zahar, 4 oua, 30 ml suc de portocale, 1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare, 1 lingurita bicabonat de sodiu

Crema: 800 g crema de branza clasica, 200 ml smantana pentru frisca
180 de grame de zahăr pudră, 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala, 1 lingurita extract de vanilie sau rom

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Glazura: 150 g ciocolata alba, 60 g smantana pentru frisca, 50 g ciocolata neagra

Mod de preparare :

Cum se prepara foile cu miere de albine si nuca:

Pune mierea de albine intr-un bol mai mare. Adauga ouale, zaharul si sarea, apoi mixeaza bine pana la omogenizare.Treptat pune untul la temperatura camerei si nuca macinata continuand sa mixezi.
Adauga aproximativ 2/3 din faina si bicarbonatul de sodiu, apoi sucul de portocale si extractul de vanilinie, amestecand cu o lingura sau o spatula pana la omogenizare.Incorporeaza restul de faina si framanta bine pana cand vei obtine un aluat destul de moale si usor lipicios. Da aluatului o forma rotunda si pune-l intr-un bol curat.Acopera bolul cu o folie alimentara de plastic si pune-l la frigider pana a doua zi.
A doua zi, inainte de a intinde foile, preincalzeste cuptorul la 180° C.Presara faina pe planul de lucru si imparte aluatul in cinci parti egale.
Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara cu dimensiunile de cca. 30×38 cm si grosimea de 3-4 mm.
Coace fiecare foaie pentru 5-6 minute sau pana cand devin aurii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a pune tava la cuptor inteapa foaia din loc in loc cu o furculita pentru ca aceasta sa se coaca uniform.Cat timp foile se coc si se racesc, ne ocupam de
crema:
Pune crema de branza intr-un bol.Incorporeaza zaharul pudra in crema de branza.Pe masura ce vei amesteca, compozitia se va lichefia.
Adauga toata smantana pentru frisca bine racita si mixeaza cu ajutorului unui mixer electric.Treptat pune o lingurita de coaja rasa de portocala si extractul de vanilie continuand sa mixezi pana cand vei obtine o crema densa.Cum se asambleaza prajitura
Aseaza prima foaie care intre timp s-a racit, iar peste ea intinde uniform 1/4 din crema.Aseaza cea de a doua foaie si preseaza usor deasupra.Intinde 1/4 din crema, apoi aseaza urmatoarea foaie.
Continua astfel pana vei termina atat foile cat si crema.
Dupa ce vei aseza si cea de a cincea foaie, acopera prajitura cu o folie de plastic si pune la frigider pentru cca 3-4 ore.
Dupa acest timp, foile vor fi mult mai fragede si astfel vom putea taia marginile prajiturii.Pentru a face glazura, pune intr-o craticioara 150 grame ciocolata alba si smantana pentru frisca.
Topeste pe baza de abur, apoi distribuie uniform glazura pe toata suprafata prajiturii.Separat, intr-un alt vas, topeste ciocolata neagra.
Pune ciocolata neagra topita intr-o punga gaurita putin si trage transversal linii.Ia o scobitoare si trage linii perpendiculare pe cele de ciocolata mai inchisa.Inainte de a portiona prajitura, introdu pentru inca doua ore la frigider sau pana cand glazura se va inchega

Pofta buna si o petrecere reusita!

 

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:bucatarulpriceput.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să curățăm tigăile și oalele arse sau uitate pe aragaz! Un truc util și natural care ne protejează de chimicalele din detergenții de vase

Cum să curățăm tigăile și oalele arse sau uitate pe aragaz! Un truc util și natural care ne protejează de chimicalele din detergenții de vase

Chifteluțe cu orez și legume, o rețetă foarte gustoasă, rapidă și economică

Chifteluțe cu orez și legume, o rețetă foarte gustoasă, rapidă și economică

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026
Actualitate

Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026

Citeste mai multDetails
AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
Actualitate

AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact