Prăjitura răsturnată cu mere şi caramel este unul dintre deserturile nu doar delicios, ci şi uşor de preparat. Vă prezentăm reţeta ideală pentru prajitura răsturnată cu mere şi caramel.
Ingrediente:
3 mere
100 grame de unt
100 grame de zahăr
100 grame de făină
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
6 linguri de zahăr pentru caramel
o jumătate de lămâie
scorţişoară (opţional)
Mod de preparare:
- Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
- Interdicție pentru mașinile Diesel în intervalul 8:30 – 18:30. Când intră în vigoare noua regulă
- Atenție! Românii au 10 zile să returneze acești bani, altfel riscă până la 3 luni de închisoare
Se topeşte untul la cuptorul cu microunde (sau în baie de aburi) şi se amestecă cu zahărul. Se obţine o cremă peste care adaugăm cele două ouă. La final, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă.
Dupa prepararea aluatului se pun pe foc, înt-un vas cu fundul gros sau într-o tigaie, cele şase linguri de zahăr şi se caramelizează. Cât se caramelizează zahărul, tăiem în cubuleţe cele trei mere, pe care le stropim cu zeamă de lămâie să nu se înnegrească. Se tapetează tava cu hârtie de copt sau cu unt şi făină. Se toarnă, pe fundul tăvii, caramelul şi cubuleţele de mere. Se adaugă compoziţia şi se pune tava în cuptorul preîncălzitla 200 de grade, timp de 30 de minute .
Acum că delicioasa prăjitură răsturnată cu mere şi caramel este gata, invită-ți prietenii să îți dea un calificativ!
Poftă bună!