Ingrediente:
2 pulpe mari de pui, 1 lingură ulei, 2 cepe mari, 1 morcov, 1 ardei gras, 200 g ciuperci, 3 roşii, cimbru
pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
- Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
- Zodiile care renasc din propria cenusa in 2025. In sfarsit iese soarele si pe strada lor. Au parte de protectie divina
- „Dacă poți repara această mașină, e a ta”, i-a spus miliardarul unui om fără adăpost, pe un ton batjocoritor. Dar finalul poveștii i-a lăsat pe toți fără cuvinte
Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de legume cu pulpe de pui se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.
Vezi cum se prepară și copănelele frecate cu usturoi și cartofi
Pentru ca noua romanilor ne place sa mancam bine, consistent si traditional, astazi ti-am pregatit o reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci. Desi friptura de pui cu cartofi o poate prepara oricine, nu oricine poate sa prepare acesti cartofi fragezi si aceste pulpite rumenite la cuptor. Ti se topesc in gura!
- Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
- Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie
- Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Copanele de pui cu lamaie:
6 copanele CocoRico, 1 capatana de usturoi, 3 lingurite de coaja de lamaie, 1/3 cana zeama de lamaie
1 lingura sare, 1 lingura boia dulce, 1 lingura boia iute, 2 lingurite oregano si cimbru, 1/2 cana de apa
Cartofi cu ciuperci calite :
500 g ciuperci brune, 300 g cartofi, 1 ceapa patrunjel verde, sare si piper
Mod de preparare:
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit, astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .
Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.
Cu adevarat, gustos.
Pofta buna tuturor!