Ingrediente:
2 pulpe mari de pui, 1 lingură ulei, 2 cepe mari, 1 morcov, 1 ardei gras, 200 g ciuperci, 3 roşii, cimbru
pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
- Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
- Am intrat în grajd și am dat peste niște pui firavi și neobișnuiți – ceea ce am aflat despre ei m-a lăsat fără cuvinte
- Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de legume cu pulpe de pui se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.
Vezi cum se prepară și copănelele frecate cu usturoi și cartofi
Pentru ca noua romanilor ne place sa mancam bine, consistent si traditional, astazi ti-am pregatit o reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci. Desi friptura de pui cu cartofi o poate prepara oricine, nu oricine poate sa prepare acesti cartofi fragezi si aceste pulpite rumenite la cuptor. Ti se topesc in gura!
- Tragedie la un azil de bătrâni: 10 morți și 20 de răniți într-un incendiu devastator. Autoritățile au declanșat ancheta
- Carne de Vită: Diferența dintre Produsul de Supermarket și Cel de la Fermă
- Ce se întâmplă în corpul tău când bei suc acidulat. Un obicei aparent inofensiv care îți afectează sănătatea
Copanele de pui cu lamaie:
6 copanele CocoRico, 1 capatana de usturoi, 3 lingurite de coaja de lamaie, 1/3 cana zeama de lamaie
1 lingura sare, 1 lingura boia dulce, 1 lingura boia iute, 2 lingurite oregano si cimbru, 1/2 cana de apa
Cartofi cu ciuperci calite :
500 g ciuperci brune, 300 g cartofi, 1 ceapa patrunjel verde, sare si piper
Mod de preparare:
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit, astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .
Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.
Cu adevarat, gustos.
Pofta buna tuturor!















