joi, 23 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete cu carne de pui » Pui grecesc marinat

Pui grecesc marinat

in Rețete cu carne de pui, Rețete internaționale, Specialități
Pui grecesc marinat

Vezi și...

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Cele mai delicioase metode de a pregăti carnea de pui

Cele mai delicioase metode de a pregăti carnea de pui

Astăzi îți prezentăm o rețetă specific grecească, care să ne ducă cu gandul la atmosfera și meniul de vacanță. Iată cum se prepară! Ingrediente: 2 căței de usturoi tăiați mărunt, 1 caserolă de pulpe superioare CocoRico, 2 lingurițe de sare, piper roșu, ½ boia, 2 lingurițe oregano,
½ ceașcă de măsline întregi, suc de la o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, salată verde tăiată fâșii
4 căței de usturoi întregi, 1 ardei roșu iute.
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 230 de grade. Într-un bol mare, amestecă usturoiul mărunțit , sarea, carnea de pui , piperul roșu, oregano, măslinele, sucul de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, obținând astfel o marinadă aromată! Lasă-le circa 1-2 ore la rece în frigider. După ce sunt gata marinate, încorporează fâșiile de salată între osul pulpei superioare și carnea de pui și presară peste ea feliuțe din cățeii de usturoi rămași. Pune de asemenea fâșii de salată sub bucățile de pui și alături așează bucățele din ardeii roșii iuți. Introdu tava, sau de preferat vasul yena, la cuptor la 230 de grade pentru 25 minute, iar apoi redu temperatura la 190 de grade pentru încă 20 minute. Odată scos din cuptor poți servi puiul grecesc fie cu un sos din iaurt cu mentă, sau altă garnitură preferată! Și ca să identifici mai ușor produsele CocoRico necesare în rețetă vezi de ce ai nevoie: http://cocorico.ro/products-cocorico/pulpa-superioara-de-pui-cu-os-si-piele/?lang=ro . CocoRico îți urează poftă bună!
Vezi si reteta pentru tocanita de legume cu pulpe de pui:

Ingrediente:

2 pulpe mari de pui, 1 lingură ulei, 2 cepe mari, 1 morcov, 1 ardei gras, 200 g ciuperci, 3 roşii, cimbru
pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de legume cu pulpe de pui se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.

Vezi cum se prepară și copănelele frecate cu usturoi și cartofi

Pentru ca noua romanilor ne place sa mancam bine, consistent si traditional, astazi ti-am pregatit o reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci. Desi friptura de pui cu cartofi o poate prepara oricine, nu oricine poate sa prepare acesti cartofi fragezi si aceste pulpite rumenite la cuptor. Ti se topesc in gura!

Copanele de pui cu lamaie:
6 copanele CocoRico, 1 capatana de usturoi, 3 lingurite de coaja de lamaie, 1/3 cana zeama de lamaie
1 lingura sare, 1 lingura boia dulce, 1 lingura boia iute, 2 lingurite oregano si cimbru, 1/2 cana de apa

Cartofi cu ciuperci calite :
500 g ciuperci brune, 300 g cartofi, 1 ceapa patrunjel verde, sare si piper

Mod de preparare:

Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit, astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .

Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.

 

Cu adevarat, gustos.

Pofta buna tuturor!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ce se întâmplă dacă mâncăm roșii în fiecare zi

Urmatorul Articol

Ciorbă de pui peruană

Articole Similare

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

O rețetă delicioasă și sănătoasă pentru masa de Crăciun: Pui pe sticlă cu cartofi la cuptor!
Rețete cu carne de pui

O rețetă delicioasă și sănătoasă pentru masa de Crăciun: Pui pe sticlă cu cartofi la cuptor!

Pâinici de casă bine coapte
Specialități

Pâinici de casă bine coapte

Budincă cu ciuperci,pui și cartofi, un preparat pentru cină cum nu se poate mai gustos
Fel principal

Budincă cu ciuperci,pui și cartofi, un preparat pentru cină cum nu se poate mai gustos

Mâncare de conopidă cu pulpe de pui
Fel principal

Mâncare de conopidă cu pulpe de pui

Urmatorul Articol
Ciorbă de pui peruană

Ciorbă de pui peruană

Vremea

Articole Populare

  • Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Chifteluțe mănăstirești de post, o rețetă absolut delicioasă și sănătoasă pentru întreg organismul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Razboi intre sotia lui Aurel Tamas si amanta artistului! Ce a facut Marieta cu disperare, pentru a-si aduce sotul inapoi:

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici