Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Rețeta celui mai bun Sutlac, orezul cu lapte turcesc. Sigur nu vei rezista tentației!

Rețeta celui mai bun Sutlac, orezul cu lapte turcesc. Sigur nu vei rezista tentației!

Dintr-o enumerare a deserturilor fabuloase pe care ni le ofera Orientul nu poate lipsi sutlacul. Daca mancai cu mare pofta orezul cu lapte de la bunica, in mod sigur n-ai sa refuzi o portie de sutlac.

Bucataria turceasca e faimoasa pentru deserturile pe baza de lapte si budinca. Daca intri intr-un magazin de dulciuri din Istanbul sau te ratacesti in zona deserturilor din faimosul Grand Bazar, ai sa iesi la fel de impresionata ca dintr-un muzeu de arta unde fiecare exponat are in spare o istorie, o poveste.

Sutlacul ocupa un loc de cinste in gastronomia turceasca, dar si in multe tari asiatice. Il vei gasi preparat in fiecare casa si servit in fiecare restaurant din Turcia.

  • Salariații pot afla online vechimea în muncă și contribuțiile la pensie — CNPP a explicat pașii pentru accesarea sistemului digital
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Atenționare importantă pentru utilizatorii ChatGPT din România
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Este un desert extrem de sanatos si de multe ori completeaza de minune o masa bogata. Sutlacul este fantastic atunci cand este preparat din lapte proaspat si mai gras. Ba chiar turcii alearga si dintr-un oras sau dintr-o regiune in alta pentru a procura lapte direct de la fermieri, pentru ca doar asa pot obtine un sutlac cu gust autentic. Laptele pasteurizat din magazine in mod sigur schimba gustul preparatelor sau mai bine zis, nu il ofera pe cel original.

Calitatea laptelui e esentiala mai ales cand vorbim de o bucatarie care are atat de multe deserturi pe baza de lapte si cu atat mai important e in compozitia sutlacului.

Sutlacul se poate aromatiza cu scortisoara, ghimbir sau vanilie pentru a-i da gustul oriental autentic. Turcii il mananca atat rece, dar si cald, iar in unele regiuni se renunta la zahar si se transforma sutlacul intr-o budinca aperitiv. Sultacul nu e neparat un preparat festiv, ci mai degraba un desert usor de familie, mai ales pe placul copiilor.

  • Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
  • Un boxer isi lasa in vestiar portofelul cu un biletel:
  • Răzbunarea de la 40 de Ani: Gluma Crudă a Soțului se Întoarce Împotriva Lui
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cum prepari sutlac – orez cu lapte in stil turcesc

Ingrediente:

1 litru de lapte, 100 grame orez cu bob rotund, 150 grame zahar, 2 linguri amidon, 1 galbenus de ou, Esenta de vanilie, coaja de portocale

Mod de preparare:

Spala orezul si pune-l la fiert in apa. Lasa-l sa fiarba usor pana cand devine moale. Pune de-o parte o cana de lapte, iar restul amesteca-l cu zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala si pune-l peste orez. Pune cratita din nou pe foc, la fiert, da focul incet si lasa totul sa fiarba inca 10 minute.

Cu ajutorul unui tel, amesteca laptele ramas si amidonul. Apoi toarna acest amestec usor si treptat peste orezul cu lapte si mai lasa sa fiarba cateva minute. Cand budinca se intareste continua sa amesteci si mai lasa –o pe foc inca doua minute. Opreste focul si pune budinca in recipiente mai mici sau intr-o tava. Amesteca galbenusul cu 2-3 linguri de lapte si pune mixtura in fiecare vas sau in tava cu budinca. Ar fi de preferat sa le pui in forme individuale, arata mai bine in momentul in care il aduci la masa. Pune-le la cuptor pana cand deaspura capata o crustra maronie, frumoasa. Sutlacul se mananca rece si poti presara deasupra si putina scortisoara pentru un gust oriental autentic.

 

Sursa:mooza.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Plăcintă cu dovlecei, ciuperci, ceapă și mozzarella, prânzul perfect în familie.

Cum se face ciorba de burtă adevărată

Cum se face ciorba de burtă adevărată

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Tragedie la Spitalul Județean Buzău: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al unității, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Ancheta în cazul morții doctoriței Ștefania Szabo, în plină desfășurare

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact